Πότε επανέρχονται τα αθλητικά σχολεία

paidikos athlitismos

Επανέρχονται τα αθλητικά σχολεία σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο υπουργός Παιδείας, Κυριάκος Πιερρακάκης μιλώντας στην «Κοινωνία Ώρα MEGA».

Επανέρχονται τα αθλητικά σχολεία

“Επανέρχονται τα αθλητικά σχολεία, θα ξεκινήσουμε, όχι όμως από αυτόν τον Σεπτέμβρη, λίγο αργότερα και στόχος μας είναι τον Σεπτέμβριου του 2026 να λειτουργήσουν 2 αθλητικά σχολεία, ένα σε Αθήνα και 1 σε Θεσσαλονίκη. Χρειάζεται αυτή τη υποδομή και είναι κάτι που θα κάνουμε ανάμεσα σε πολλές αλλαγές για τα σχολεία, και στα δημόσια Πανεπιστήμια. Θα δούμε αλλαγές στο θεσμικό πλαίσιο των Πανεπιστήμιων” ανέφερε ο υπουργός Παιδείας.

STEM Education STEM και Εκπαιδευτική Ρομποτική

Οι αλλαγές αναμένονται από τον Σεπτέμβριο 2026.

Επίσης, προανήγγειλε νέες αλλαγές στο θεσμικό πλαίσιο λειτουργίας των πανεπιστημίων μέσα στην τρέχουσα ακαδημαϊκή χρονιά, με στόχο τον περιορισμό της γραφειοκρατίας για τη διευκόλυνση των ενεργειών διεθνοποίησης των ελληνικών ΑΕΙ.

Όπως είπε, οι αλλαγές συζητώνται ήδη και θα γίνουν σε συνεργασία με τους πρυτάνεις.

Ο υπουργός Παιδείας ενημέρωσε, επίσης, ότι από το υπουργείο μελετώνται περιπτώσεις άλλων χωρών, ειδικότερα τις σκανδιναβικές, σε ό,τι αφορά την Ειδική Αγωγή και ειδικότερα το κομμάτι της Παράλληλης Στήριξης.

Όπως δήλωσε, εξετάζεται ο θεσμός του βοηθού δασκάλου, ενός εκπαιδευτικού δηλαδή που θα βοηθά παράλληλα τον δάσκαλο στην τάξη, για όλους τους μαθητές, ως αντικατάσταση της Παράλληλης Στήριξης, που αφορά εκπαιδευτικό που βοηθά έναν μαθητή κατά τη διάρκεια των μαθημάτων.

Ακόμη, σε σχέση με τα κενά στα σχολεία, σημείωσε ότι η φετινή χρονιά άρχισε με περισσότερους μόνιμους εκπαιδευτικούς και δεσμεύτηκε ότι θα συνεχιστούν οι διορισμοί στην εκπαίδευση.

 

 

Διαβάστε ακόμη

Σεισμός τώρα
Άλσος Περιστερίου: Δωρεάν εκδηλώσεις για όλη την οικογένεια
ΕΦΕΤ: Ανάκληση παρτίδας σαλάτας γνωστής εταιρείας
Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο της Αθήνας την Κυριακή
Έπιασε φωτιά στην Φιλοθέη Αττικής
Δύο νέες παιδικές ταινίες κάνουν πρεμιέρα στους κινηματογράφους

Δείτε ακόμη

Το Summer BOOM Village Family Festival επιστρέφει
Καλοκαιρινές δράσεις στον Εθνικό Κήπο
Νέα εργαστήρια για παιδιά στο ΚΠΙΣΝ με θέμα την μεταξοτυπία
Εκπαιδευτικά εργαστήρια animation στο ΚΠΙΣΝ
Βουτιές στην Τέχνη στην Μουσική Βιβλιοθήκη
Μουσείο Τηλεπικοινωνιών του Ομίλου ΟΤΕ: Δωρεάν δράσεις για όλη την οικογένεια
Share This Post