Επανέρχονται τα αθλητικά σχολεία

Με στόχο την επόμενη σχολική χρονιά να λειτουργήσουν ξανά τα αθλητικά σχολεία, συστάθηκε επταμελής Ομάδα Εργασίας στο Υπουργείο Παιδείας, για να μελετήσει και οργανώσει το πλαίσιο λειτουργίας τους.

Η ομάδα θα πρέπει να υποβάλει την πρόταση της μέχρι τον Μάρτιο, έτσι ώστε τα αθλητικά σχολεία να επαναλειτουργήσουν, πιλοτικά από τον Σεπτέμβριο.

Τα Αθλητικά Σχολεία καταργήθηκαν το 2011 μετά από σχεδόν 30 έτη λειτουργίας τους και οι πάνω από 12.000 μαθητές τους απορροφήθηκαν σε άλλα σχολεία.

Έργο της Ομάδας Εργασίας είναι η σύνταξη ολοκληρωμένης πρότασης σχετικά με την ίδρυση, δομή, οργάνωση και λειτουργία Αθλητικών Σχολείων και Τμημάτων ανά την επικράτεια και η κατάθεσή της μέχρι την 11 Μαρτίου 2024 για περαιτέρω αξιοποίηση.

Η εν λόγω Ομάδα θα είναι άμισθη. Η διάρκειά της καθορίζεται έως και την 31 Μαρτίου 2024. Για τις συνεδριάσεις της συντάσσονται πρακτικά. Η Ομάδα Εργασίας δύναται να καλεί στις συνεδριάσεις εξωτερικούς εμπειρογνώμονες και εκπροσώπους άλλων Υπηρεσιών ή φορέων όταν αυτό κρίνεται αναγκαίο.

 

Διαβάστε ακόμη

ΕΦΕΤ: Ανάκληση παρτίδας σαλάτας γνωστής εταιρείας
Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο της Αθήνας την Κυριακή
Έπιασε φωτιά στην Φιλοθέη Αττικής
Δύο νέες παιδικές ταινίες κάνουν πρεμιέρα στους κινηματογράφους
Νέα εποχή για τα σχολικά κυλικεία
Η σημασία του παιχνιδιού στην ανάπτυξη του παιδιού

Δείτε ακόμη

Το Summer BOOM Village Family Festival επιστρέφει
Καλοκαιρινές δράσεις στον Εθνικό Κήπο
Νέα εργαστήρια για παιδιά στο ΚΠΙΣΝ με θέμα την μεταξοτυπία
Εκπαιδευτικά εργαστήρια animation στο ΚΠΙΣΝ
Βουτιές στην Τέχνη στην Μουσική Βιβλιοθήκη
Μουσείο Τηλεπικοινωνιών του Ομίλου ΟΤΕ: Δωρεάν δράσεις για όλη την οικογένεια
Share This Post