O καλλιτέχνης που εκπροσωπεί μια χώρα πρέπει να προσέχει τη συμπεριφορά του

satti_eurovision

Πολύ άσχημη είναι η εντύπωση που δημιουργήθηκε από την απαξιωτική συμπεριφορά της Μαρίνας Σάττι προς την τραγουδίστρια του Ισραήλ, στη συνέντευξη τύπου της Eurovision, αλλά και από τις δηλώσεις των χορευτών της που αυτοπροσδιορίστηκαν ως Ελληνες-Τούρκοι.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε σήμερα ότι «όταν κάποιος εκπροσωπεί μια χώρα ακόμα και σε ένα μουσικό διαγωνισμό, ταξιδεύει με έξοδα του Έλληνα φορολογούμενου, πρέπει να προσέχει τη συμπεριφορά του, τη δημόσια εικόνα του και τη συμπεριφορά του γενικότερα».

«Ο σκοπός της Eurovision είναι ενώσει τους λαούς μέσω της μουσικής», τόνισε.

Υπενθυμίζεται οτι η Μαρίνα Σάττι χασμουριόταν κι έκανε ότι κοιμάται όταν μιλούσε η διαγωνιζόμενη από το Ισραήλ.

Δύο από τους χορευτές δίνοντας συνέντευξη σε κανάλι του Αζερμπαϊτζάν και μιλώντας τούρκικα περιγράφουν την εμπειρία τους δίπλα στη Μαρίνα Σάττι και τη σκηνή της Eurovision. Σε ερώτηση της δημοσιογράφου για την καταγωγή τους οι δύο χορευτές, Hüso Çetintaş και Yasin Ahmetoğlu, αναφέρουν ότι είναι «Έλληνες Τούρκοι».

 

Η συγκεκριμένη δήλωση προκάλεσε πολλές αντιδράσεις καθώς η χώρα μας δεν έχει αναγνωρίσει την ύπαρξη τουρκικής μειονότητας στη Δυτική Θράκη. Η Ελλάδα επίσημα έχει αναγνωρίσει μόνο την ύπαρξη μουσουλμανικής μειονότητας στην περιοχή.

Ο ένας εκ των δυο χορευτών της ελληνικής συμμετοχής προσπάθησε να επανορθώσει στο Instagram αναφέροντας ότι: «Θέλω να ζητήσω συγνώμη για τη παρεξήγηση κατά τη διάρκεια μιας σύντομης συνέντευξης που δώσαμε σχετικά με την υπέροχη συνεργασία που είχαμε με την Μαρίνα Σάττι και προς μεγάλη μας έκπληξη είδαμε ότι η συνέντευξη διαστρεβλώθηκε. Όταν είπαμε ότι είμαστε Έλληνες Τούρκοι δεν εννοούσαμε ότι είμαστε Τούρκοι πολίτες. Η αλήθεια είναι απλή. Είμαι Έλληνας πολίτης και ο Χούσο (ο άλλος χορευτής) είναι Γερμανός πολίτης, γεννηθήκαμε και μεγαλώσαμε στη Γερμανία. Προφανώς μιλάμε και Τουρκικά και πάντα θέλουμε και ευχόμαστε οι δυο χώρες, Ελλάδα και Τουρκία, να ζουν ειρηνικά».

Διαβάστε ακόμη

Άλσος Περιστερίου: Δωρεάν εκδηλώσεις για όλη την οικογένεια
ΕΦΕΤ: Ανάκληση παρτίδας σαλάτας γνωστής εταιρείας
Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο της Αθήνας την Κυριακή
Έπιασε φωτιά στην Φιλοθέη Αττικής
Δύο νέες παιδικές ταινίες κάνουν πρεμιέρα στους κινηματογράφους
Νέα εποχή για τα σχολικά κυλικεία

Δείτε ακόμη

Το Summer BOOM Village Family Festival επιστρέφει
Καλοκαιρινές δράσεις στον Εθνικό Κήπο
Νέα εργαστήρια για παιδιά στο ΚΠΙΣΝ με θέμα την μεταξοτυπία
Εκπαιδευτικά εργαστήρια animation στο ΚΠΙΣΝ
Βουτιές στην Τέχνη στην Μουσική Βιβλιοθήκη
Μουσείο Τηλεπικοινωνιών του Ομίλου ΟΤΕ: Δωρεάν δράσεις για όλη την οικογένεια
Share This Post