Μασσαλία: Η εντυπωσιακή υποδοχή του ιστιοφόρου με την Ολυμπιακή φλόγα

olympiaki floga

Η Μασσαλία υποδέχθηκε το ιστιοφόρο Belem, το οποίο μετέφερε την Ολυμπιακή φλόγα με μία εντυπωσιακή τελετή.

Το ταξίδι της Ολυμπιακής φλόγας ξεκίνησε στις 16 Απριλίου από την αρχαία Ολυμπία και μετά από περιήγηση 12 ημερών στην Μεσόγειο, έφτασε στο λιμάνι της Μασσαλίας, τον πρώτο της σταθμό στη Γαλλία. Το ταξίδι της ολυμπιακής φλόγας προς την Μασσαλία έγινε με το τρικάταρτο ιστιοφόρο πλοίο Belem, το οποίο κατασκευάστηκε το 1896, δηλαδή τη χρονιά που έγιναν οι πρώτοι Ολυμπιακοί Αγώνες της σύγχρονης εποχής στην Αθήνα – εμπνευσμένοι από τον Γάλλο Πιερ ντε Κουμπερντέν.

Το Belem έφτασε στο Παλιό Λιμάνι της Μασσαλίας όπου είχε συγκεντρωθεί πλήθος κόσμου, στη στεριά αλλά και σε εκατοντάδες σκάφη στη θάλασσα. Το εντυπωσιακό σόου περιλάμβανε σχηματισμούς με καπνογόνα στον ουρανό, σημαίες, κόρνες και ένα ενθουσιώδες πλήθος. Η υποδοχή της ολυμπιακής φλόγας είχε χαρακτήρα λαϊκής γιορτής ενώ εκτιμάται ότι στο λιμάνι της Μασσαλίας συγκεντρώθηκαν περίπου 150.000 άτομα.

Η ολυμπιακή φλόγα παραδόθηκε στους λαμπαδηδρόμους για να ξεκινήσει η λαμπαδηδρομία. Το ταξίδι της φλόγας στη Γαλλία θα διαρκέσει έως τις 26 Ιουλίου, όταν θα φτάσει στο Ολυμπιακό Στάδιο στο Παρίσι.

Υπολογίζεται πως η Ολυμπιακή φλόγα θα περάσει από περισσότερες από 400 πόλεις της Γαλλίας μέχρι να φτάσει στο Ολυμπιακό Στάδιο στο Παρίσι για να ανάψει τον βωμό και να καίει έως ότου ολοκληρωθεί η διοργάνωση.

 

Διαβάστε ακόμη

Η επιστροφή της Κέιτ Μίντλετον μετά τον καρκίνο
“Καλοκαίρι στην Αθήνα” με 79 δωρεάν εκδηλώσεις
Αθήνα: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις το Σάββατο 15/6
Οι γυναικολογικές λοιμώξεις του καλοκαιριού
Πόσο κοστίζει η βουτιά σε οργανωμένες παραλίες της Αττικής
AI_ducation Festival: Η Τεχνητή Νοημοσύνη στην Εκπαίδευση

Δείτε ακόμη

Circus Summer Camp 2024
Παιχνίδια με Νερό στο ΚΠΙΣΝ
Εθνική Πινακοθήκη: Το Μουσείο Μου
Dance Art Summer Camp στη Βούλα
Εργαστήριο γλυπτικής στο ΚΠΙΣΝ
“Το Απίθανο Κοάλα” στο Cine Άλιμος
Share This Post