Η ιστορία της Εθνικής Πινακοθήκης σε ένα ολιγόλεπτο video


 • Η νέα της διευθύντρια της Εθνικής Πινακοθήκης,  Συραγώ Τσιάρα, παρουσίασε το νέο διετές πρόγραμμα της Εθνικής Πινακοθήκης, τις αρχές, τις καλλιτεχνικές προτάσεις, αλλά και το συνολικό όραμά της.

  Η Συραγώ Τσιάρα δεσμεύτηκε για Συμπερίληψη – Βιωσιμότητα – Κοινωνική Διαπερατότητα – Δημόσια Λογοδοσία – Διάκριση – Συνέργεια – Πολυφωνία στη λειτουργία του οργανισμού. Στη βάση των αρχών αυτών και αναγνωρίζοντας ότι η ΕΠΜΑΣ, με ηγετικό τον ρόλο της αείμνηστης Μαρίνας Λαμπράκη-Πλάκα, έχει καταφέρει, αν και υποστελεχωμένη, να είναι δημοφιλής και να διαθέτει πλέον τις υποδομές για να αντιμετωπίσει τις σύγχρονες προκλήσεις και απαιτήσεις, έδωσε το στίγμα της μελλοντικής πορείας, αναφέροντας:

  «Καιρός να γίνει πιο ευαίσθητη περιβαλλοντικά, πλουραλιστική, ανοιχτή και συμπεριληπτική, να φέρει τις συλλογές και την ιστορία της σε γόνιμο διάλογο με τις σημερινές ανάγκες της κοινωνίας και τα σύγχρονα ρεύματα σκέψης».

  Πώς όμως ξεκίνησαν όλα από ένα όραμα και μία ζηλευτή συλλογή; Η Εθνική Πινακοθήκη παρουσιάζει ένα 8λεπτο βίντεο μέσα από το οποίο περνά ολόκληρη η ιστορία της.

  Δείτε το βίντεο

  Η νέα Διευθύντρια της ΕΠΜΑΣ εξήγησε ότι πλέον κάθε έκθεση θα πλαισιώνεται από δημόσιο πρόγραμμα δράσεων και εκδηλώσεων λόγου και τέχνης, καθώς και από εκπαιδευτικά προγράμματα για διαφορετικές κατηγορίες κοινού. • Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

 • Γράψτε το σχόλιο σας

  Kidshub