Τα παιδιά με προβλήματα όρασης αποκτούν τα δικά τους Lego

H πρωτοπόρος εταιρία παιχνιδιών LEGO, πρωτοπορεί για ακόμη μία φορά. Δημιουργεί μια έκδοση με τα γνωστά τουβλάκια της που έχουν πάνω τυπωμένα γράμματα και αριθμούς σε κώδικα Braille έτσι ώστε να μπορούν και τα παιδιά με προβλήματα όρασης να παίξουν και να δημιουργήσουν μοναδικές κατασκευές. Tα Braille Bricks καλύπτουν το πλήρες αλφάβητο, αριθμούς μεταξύ μηδέν και εννέα και τα βασικά μαθηματικά σύμβολα.

Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, υπάρχουν περισσότερα από 19 εκατομμύρια παιδιά με προβλήματα όρασης σε όλο τον κόσμο.

“Τα τυφλά και τα παιδιά με προβλήματα όρασης έχουν όνειρα και φιλοδοξίες για το μέλλον τους, όπως όλα τα παιδιά”, δηλώνει ο John Goodwin, Διευθύνων Σύμβουλος του Ιδρύματος LEGO.

“Έχουν την ίδια επιθυμία και ανάγκη να εξερευνήσουν τον κόσμο και να κοινωνικοποιηθούν μέσω του παιχνιδιού, αλλά συχνά αντιμετωπίζουν ακούσια απομόνωση ως συνέπεια του αποκλεισμού από τις δραστηριότητες. Ελπίζω ότι τα παιδιά, οι γονείς, οι φροντιστές, οι εκπαιδευτικοί και οι επαγγελματίες του κόσμου θα είναι τόσο ενθουσιασμένοι όσο κι εμείς και δεν μπορούμε να περιμένουμε να δούμε το θετικό αντίκτυπο”.

Η ιδέα ξεκίνησε από τον τον καλλιτεχνικό διευθυντής της Lego, Morten Bonde, ο οποίος είναι μερικώς τυφλός. Τα Braille Bricks είναι προς το παρόν διαθέσιμα σε δανικά, νορβηγικά, αγγλικά και πορτογαλικά αλφάβητα. Γαλλικά, ισπανικά και γερμανικά αλφάβητα θα δοκιμαστούν αργότερα μέσα στο έτος. Η κυκλοφορία τους θα ξεκινήσει το 2020 και θα διανεμηθεί δωρεάν σε ιδρύματα, σε πρώτη φάση.

Ελπίζουμε σύντομα, να φτιαχτούν και στα Ελληνικά και να τα έρθουν στη χώρα μας, δίνοντας χαρά σε όλα τα παιδιά με προβλήματα όρασης.

Διαβάστε επίσης

Η Έλλη ταξιδεύει στις καρδιές μας

Νοσοκομείο αφήνει τα παιδιά να “οδηγήσουν” μέχρι να φτάσουν στο χειρουργείο

 

Διαβάστε ακόμη

Κολωνός: Σήμερα ανακοινώνεται η απόφαση για Μίχο και τους άλλους 25 κατηγορουμένους
Γονείς καβγάδισαν μπροστά στα παιδιά τους έξω από σχολείο
Δήμος Αθηναίων: Κλείνουν προσωρινά 12 παιδικές χαρές
Δημοτικά σχολεία: Πόσες μέρες μαθημάτων απομένουν
Mαθητής υπέστη ηλεκτροπληξία όταν ακούμπησε γυμνό καλώδιο
Λάρισα: Με βίασε όταν ήμουν 11 ετών στην καρότσα του αγροτικού

Δείτε ακόμη

Neue Schule Athen
Πέφτει η νύχτα στο Παλέρμο στο Ίδρυμα Ευγενίδου
Athens Bike Festival
Νέα μόνιμη έκθεση στο Μουσείο Μπενάκη με ελεύθερη είσοδο
Athens Science Festival στην Τεχνόπολη
Συναυλία με παιδικά τραγούδια στον Σταυρό του Νότου
Share This Post