Πιο αυστηρό lockdown στη Θεσσαλονίκη

Προ των πυλών φαίνεται πως είναι ένα νέο πιο αυστηρό lockdown στη Θεσσαλονίκη, μετά την υπαγωγή της πόλης σε καθεστώς έκτακτης ανάγκης τρίτου επιπέδου από τον υπουργό Υγείας, Βασίλη Κικίλια.

Σύμφωνα με στοιχεία του ΑΠΘ, η θετικότητα στη Θεσσαλονίκη αγγίζει το 32%, που σημαίνει εξαιρετικά μεγάλη διασπορά στην κοινότητα. Δηλαδή 1 τους 3 κατοίκους είναι άρρωστος. ‘Οπως είναι φυσικό, η πίεση στο σύστημα υγείας τόσο της Βόρειας όσο και της Κεντρικής Ελλάδας βρίσκεται στο κόκκινο.

Τα επιπλέον μέτρα που είναι στο τράπεζι προκειμένου να μειωθεί η κινητικότητα στην πόλη είναι η επαναφορά της
απαγόρευσης κυκλοφορίας από τις 9 το βράδυ μέχρι τα ξημερώματα αλλά και  κόφτης ως προς τον αριθμό (μείωση των επιλογών) γραπτών μηνυμάτων στο 13033. Το κλείσιμο των δημοτικών σχολείων δεν φαίνεται προς το παρόν να είναι ένα επιπλέον πιθανό μέτρο.

Ενδεικτική του κλίματος στη Θεσσαλονίκη ήταν η έκκληση που απηύθυνε πριν από λίγο ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη που βρίσκεται σήμερα στην πόλη: «Μην εξαντλείτε την πόλη και την προστασία όλων με μετακινήσεις, χωρίς ιδιαίτερο λόγο. Κάνω έκκληση γι’ αυτό. Το εμβόλιο έρχεται σε λίγους μήνες. Χρειάζεται να αντέξουμε, πρέπει να αντέξουμε λίγους μήνες ακόμη, χωρίς άλλες απώλειες».

 

https://kidshub.gr/%ce%b7-%cf%83%cf%84%ce%b9%ce%b3%ce%bc%ce%ae-%cf%84%ce%b7%cf%82-%ce%bc%ce%b5%ce%b3%ce%ac%ce%bb%ce%b7%cf%82-%ce%bc%ce%ac%cf%87%ce%b7%cf%82-%cf%83%cf%84%ce%b7-%ce%b8%ce%b5%cf%83%cf%83%ce%b1/

 

Διαβάστε ακόμη

Καθαρίστρια κατηγορείται ότι φωτογράφησε νήπιο στις τουαλέτες σχολείου
Δήμος Αθηναίων: Ανοίγει η Βασ. Ολγας για τα αυτοκίνητα
Διατροφικές διαταραχές: Ανησυχητική αύξηση στα έφηβα κορίτσια
Meteo: Αυξημένες συγκεντρώσεις αφρικανικής σκόνης την Τρίτη
Επίδομα μητρότητας: Ποιες μητέρες αποκλείονται από την παροχή
Μια πόλη μεταμορφώνεται σε υπαίθρια βιβλιοθήκη

Δείτε ακόμη

Summer Camp στο Laf Lab
Βρες τα αυγά και οδήγησέ τα στο κάστρο
Η Επιστήμη των Βεγγαλικών
“Η Ωραία Κοιμωμένη” στο Μέγαρο Μουσικής
Πόσες νότες χωρούν σε ένα παραμύθι;
Διαδραστική συναυλία στο Μέγαρο Μουσικής
Share This Post