Τι λένε οι εθελοντές που έκαναν το εμβόλιο της Pfizer

Ανακοινώθηκε σήμερα η συμφωνία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής με τις εταιρείες Pfizer και BioNTech για την αγορά 200 εκατομμυρίων δόσεων του εμβολίου (με δυνατότητα αγοράς 100 εκατομμυρίων επιπλέον δόσεων αν χρειαστούν). Η παραγωγή του εμβολίου θα γίνει στα εργοστάσια της BioNTech στη Γερμανία και της Pfizer στο Βέλγιο. Οι πρώτες δόσεις θα είναι διαθέσιμες στο τέλος του 2020 με την προϋπόθεση ότι το εμβόλιο θα πάρει άδεια κυκλοφορίας από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων.

Πάνω από 43.500 άνθρωποι σε έξι χώρες συμμετείχαν στις κλινικές δοκιμές της φάσης 3 για το εμβόλιο της Pfizer, ενώ αναμένονται και νεότερα από δεύτερη ομάδα εθελοντών. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι εθελοντές δεν γνωρίζουν αν έλαβαν εικονικό εμβόλιο ή όχι.

Ορισμένοι μίλησαν για… βαρύ hangover, όπως ο έντονος πονοκέφαλος, ο πυρετός και οι πόνοι στους μύες, εξάντληση όπως μετά το εμβόλιο της γρίπης.

Η Carrie, μια γυναίκα από το Μιζούρι είπε ότι πήρε την πρώτη δόση τον Σεπτέμβριο και την δεύτερη τον περασμένο μήνα. Είπε ότι υπέφερε από πονοκέφαλο, είχε πυρετό και πόνους σε όλο το σώμα. Και αυτές είναι παρενέργειες σαν αυτές του εμβολίου της γρίπης. Όμως στην δεύτερη δόση αυτές οι παρενέργειες εντάθηκαν.

Ένας άλλος εθελοντής, ο 44χρονος Γκλεν Ντισίλντς, είπε ότι το εμβόλιο της Pfizer του προκάλεσε ένα αίσθημα σαν «βαρύ hangover» αλλά γρήγορα τα συμπτώματα υποχώρησαν.

Ο κ. Deshields, λομπίστας από το Τέξας είπε επίσης ότι τα συμπτώματα που είχε έμοιαζαν επίσης με βαρύ hangover. Δηλώνει, ενθουσιασμένος με τις ανακοινώσεις από τον φαρμακευτικό κολοσσό.

Είπε χαρακτηριστικά: «Οι πρώτες αναμνήσεις του παππού μου ήταν οι καμπάνες που χτυπούσαν και σήμαιναν την λήξη του Α Παγκοσμίου Πολέμου. Ήταν ένας φρικτός πόλεμος και οι άνθρωποι αισθάνθηκαν τεράστια αγαλλίαση όταν τελείωσε. Κάπως έτσι αισθάνθηκα κι εγώ. Αισθάνομαι ότι φτάνουμε στο τέλος αυτής της φρικτής κατάστασης».

 

Διαβάστε ακόμη

Καθαρίστρια κατηγορείται ότι φωτογράφησε νήπιο στις τουαλέτες σχολείου
Δήμος Αθηναίων: Ανοίγει η Βασ. Ολγας για τα αυτοκίνητα
Διατροφικές διαταραχές: Ανησυχητική αύξηση στα έφηβα κορίτσια
Meteo: Αυξημένες συγκεντρώσεις αφρικανικής σκόνης την Τρίτη
Επίδομα μητρότητας: Ποιες μητέρες αποκλείονται από την παροχή
Μια πόλη μεταμορφώνεται σε υπαίθρια βιβλιοθήκη

Δείτε ακόμη

Summer Camp στο Laf Lab
Βρες τα αυγά και οδήγησέ τα στο κάστρο
Η Επιστήμη των Βεγγαλικών
“Η Ωραία Κοιμωμένη” στο Μέγαρο Μουσικής
Πόσες νότες χωρούν σε ένα παραμύθι;
Διαδραστική συναυλία στο Μέγαρο Μουσικής
Share This Post