Οι «πράσινοι» ιδρύουν τμήμα μπάσκετ για παιδιά με αυτισμό


 • Σε μία σπουδαία κίνηση προχώρησε η Κ.Α.Ε. Παναθηναϊκός, η οποία δεν πέρασε απαρατήρητη από φιλάθλους και ανταγωνιστές. Η ομάδα των «πράσινων» φανέρωσε το ανθρώπινό της πρόσωπο, καθώς, ανήμερα της Παγκόσμιας Ημέρας Ενημέρωσης και Ευαισθητοποίησης για τον Αυτισμό (2 Απριλίου), ανακοίνωσε ότι η PAO BC Academy προχωρά στην ίδρυση τμήματος μπάσκετ για παιδιά που βρίσκονται στο φάσμα του αυτισμού, μέσω του προγράμματος PAO BC Academy ASD.

  Η εν λόγω καινοτόμα ενέργεια του Παναθηναϊκού, μέσω του προγράμματος, δίνει την ευκαιρία στα παιδιά με αυτισμό να έχουν τη δυνατότητα να συμμετέχουν σε ένα ομαδικό άθλημα, να κοινωνικοποιούνται, να κάνουν φίλους, να παίζουν μπάσκετ, αλλά και να διασκεδάζουν, με τον ίδιο ακριβώς τρόπο που συμβαίνει στα παιδιά με τυπική ανάπτυξη.

  Είναι σημαντικό ότι οι ελλιπείς ή και μηδενικές δυνατότητες άθλησης για τα παιδιά αυτά , αποτελεί σίγουρα επιβαρυντικό παράγοντα για την υγεία τους, καθώς τείνουν να εμφανίζουν υψηλότερα ποσοστά – σε σχέση με το γενικό πληθυσμό – σε παθήσεις που σχετίζονται με την καθιστική ζωή (π.χ. παχυσαρκία, διαβήτης, καρδιαγγειακά νοσήματα). Έτσι, η ένταξη των παιδιών με αυτισμό σε ένα πρόγραμμα ομαδικού αθλητισμού και τα πλεονεκτήματα που προσφέρει αυτή για την υγεία τους αποτελεί την κυριότερη συνεισφορά του προγράμματος άθλησης ASD της Ακαδημίας.

  Υπενθυμίζεται πως οι προπονήσεις θα πραγματοποιούνται στο ΟΑΚΑ και θα είναι χωρίς καμία απολύτως οικονομική επιβάρυνση για τους γονείς, ενώ το πρόγραμμα PAO BC Academy ASD είναι το πρώτο και μοναδικό πρόγραμμα σταθερής και συστηματικής προπόνησης σε ομαδικό άθλημα που απευθύνεται αποκλειστικά σε παιδιά που βρίσκονται στο φάσμα του αυτισμού και ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις της συγκεκριμένης ευαίσθητης κοινωνικής ομάδας.

  Χρυσοστόμου Μαρκέλλα


  Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

 • Γράψτε το σχόλιο σας

  Kidshub