Κλ. Μαρουσάκης: 'Ερχεται σοβαρή κακοκαιρία


 • Ιδιαίτερα ασταθής θα είναι ο καιρός από την Πέμπτη μέχρι και τη Δευτέρα του Αγίου Πνεύματος, με σοβαρό ενδεχόμενο τα καιρικά φαινόμενα να είναι πολύ έντονα.

  Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο, Κλέαρχο Μαρουσάκη, αναμένεται επικίνδυνος καιρός για όλο το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος εξηγώντας ότι μετά το μεσημέρι θα εκδηλώνονται οι καταιγίδες από τις οποίες θα πέφτει πολύ νερό μέσα σε λίγες ώρες.

  Μιλώντας γενικότερα για τα χαρακτηριστικά του καιρού των επόμενων ημερών, ο κ. Μαρουσάκης επισήμανε ότι θα είναι οι πολλές βροχές, οι έντονες καταιγίδες, οι χαλαζοπτώσεις και οι κεραυνοί προσδιορίζοντας ως πιο επικίνδυνο διάστημα από αύριο Παρασκευή μέχρι και το μεσημέρι του Σαββάτου. Όπως εξήγησε, το κύμα κακοκαιρίας που μετατοπίζεται στα νοτιοανατολικά της Ευρώπης και θα επηρεάσει τη χώρα μας συνοδεύεται από μεγάλο όγκο νερού.

  Στην Αττική, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο, «η μέρα ξεκινάει με ηλιοφάνεια αλλά από το βράδυ οι νεφώσεις θα πυκνώσουν και ενδέχεται να συνοδευτούν από βροχές και τοπικές καταιγίδες στα δυτικά και βόρεια του νομού. Η θερμοκρασία έως τους 29 βαθμούς Κελσίου στο κέντρο της πόλης.

  Στη Θεσσαλονίκη, οι καταιγίδες θα πάρουν τη σκυτάλη από την ηλιοφάνεια με ιδιαίτερη έμφαση στη Χαλκιδική, όπου χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή. Ο υδράργυρος έως και τους 27 βαθμούς Κελσίου».

  Ο καιρός θα αρχίσει να βελτιώνεται προς τα μέσα της επόμενης εβδομάδας.


  Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

 • Γράψτε το σχόλιο σας

  Kidshub