Καιρός: Αλλαγή σκηνικού από σήμερα με ισχυρές βροχές

Αλλαγή σκηνικού παρουσιάζει ο καιρός με επιδείνωση από τα δυτικά σήμερα Κυριακή 2 Απριλίου, που μέχρι το βράδυ θα επηρεάσει όλη τη χώρα. 

Με βροχές, καταιγίδες και σταδιακή πτώση της θερμοκρασίας θα κυλήσουν σχεδόν όλες οι επόμενες με επαναφορά του υδραργύρου σε φυσιολογικές τιμές προς το τέλος της εβδομάδας. Σημειώνεται ότι οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά αφρικανικής σκόνης στα νότια.

Σήμερα Κυριακή σταδιακά θα αρχίσουν να πυκνώνουν οι νεφώσεις σε όλη τη χώρα, εκτός από το νοτιοανατολικό Αιγαίο που θα διατηρηθεί ο καιρός καλός όλη την ημέρα. Πρώτα στη δυτική Ελλάδα και στην συνέχεια στα κεντρικά και τα νησιά του Αιγαίου θα εκδηλωθούν βροχές κατά τόπους και καταιγίδες. Οι νοτιάδες εξασθενούν ελαφρώς και δεν ξεπερνούν να τα 6 μποφόρ στο Αιγαίο, ενώ η θερμοκρασία θα παραμείνει υψηλή στα κεντρικά και νότια φτάνοντας τους 22 με 24 βαθμούς, στα βόρεια και δυτικά όμως θα ψυχράνει με τις μέγιστες τιμές το μεσημέρι να φτάνουν μέχρι τους 17 βαθμούς.

Παρόμοιος ο καιρός και στην Θεσσαλονίκη με αρκετή συννεφιά και τους ανέμους μεταβλητούς ασθενείς. Η θερμοκρασία στην πόλη θα κυμανθεί από 9 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Πρόγνωση για την εβδομάδα

Την Δευτέρα τα φαινόμενα από το πρωί θα γενικευτούν σε όλη τη χώρα με βροχές και καταιγίδες. Στο τμήμα του Ιονίου και της Ηπείρου αναμένονται πιο έντονα φαινόμενα το πρωί, ενώ στην κεντρική Μακεδονία το μεσημέρι. Λίγα χιόνια θα αρχίσουν να πέφτουν στα ορεινά της βορειοδυτικής Ελλάδας από το βράδυ, ενώ οι άνεμοι στο Ιόνιο θα στραφούν σε βόρειους και στον Αιγαίο σε ανατολικούς στα 5 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε πτώση μέχρι τους 15 βαθμούς στα βόρεια και τους 20 στην υπόλοιπη επικράτεια.

Την Τρίτη και την Τετάρτη το σκηνικό του καιρού θα είναι χειμωνιάτικο, με περαιτέρω πτώση της θερμοκρασίας που δεν θα ξεπερνάει τους 14 με 16 βαθμούς, σποραδικές βροχές και καταιγίδες σε όλη τη χώρα και ισχυρούς ανέμους. Πιο οργανωμένες χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της ηπειρωτικής Ελλάδας, όπως και παγετός τις πρωινές ώρες στα βόρεια ηπειρωτικά.

Ερμιόνη Κατιρτζόγλου Φυσικός Μετεωρολόγος (MSc.)

Διαβάστε ακόμη

Δήμος Αθηναίων: Δημιουργία μνημείου για τα θύματα στα Τέμπη
Αφρικανική σκόνη: Συστάσεις από την Ένωση Πνευμονολόγων
Κοριτσάκι παρασύρθηκε και τραυματίστηκε από αυτοκίνητο
Βρετανός τραγουδάει το “ZARI” της Μαρίνας Σάττι και γίνεται viral
«Μακάρι να μην είχε εμφανιστεί αυτό το τέρας μπροστά μου» λέει για τον Μίχο η 12χρονη
Καιρός: Αφρικανική σκόνη με ζέστη διαρκείας σήμερα και αύριο

Δείτε ακόμη

Πέφτει η νύχτα στο Παλέρμο στο Ίδρυμα Ευγενίδου
Athens Bike Festival
Νέα μόνιμη έκθεση στο Μουσείο Μπενάκη με ελεύθερη είσοδο
Athens Science Festival στην Τεχνόπολη
Συναυλία με παιδικά τραγούδια στον Σταυρό του Νότου
Το Summer Camp του School Events στο ΟΑΚΑ
Share This Post