Η κακοκαιρία "Φίλιππος" πλησιάζει την Αττική


 • Σε πλήρη εξέλιξη η κακοκαιρία “Φίλιππος” με προβλήματα να δημιουργούνται από την έντονη χιονόπτωση κυρίως στην Βόρεια Ελλάδα. Από αύριο θα “χτυπήσει” και την Αττική με τσουχτερό κρύο και χιονόπτωση.

  Απαγορεύτηκε ήδη η κυκλοφορία οχημάτων άνω των 3,5 τόνων στην Αθηνών – Λαμίας. Επίσης, σε διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων στη λεωφόρο Πάρνηθος, από το ύψος του τελεφερίκ – και στα δύο ρεύματα – προχώρησε η αστυνομία, λόγω χιονόπτωσης.

  Ο διευθυντής Ερευνών του Αστεροσκοπείου Αθηνών, Κώστας Λαγουβάρδος, αναλύει τα καιρικά φαινόμενα των επόμενων ωρών, για τον τριήμερο χιονιά που πλήττει και την Αττική.

  «Τα κύρια χαρακτηριστικά της νέας κακοκαιρίας είναι το τσουχτερό κρύο και οι ψυχρές αέριες μάζες. Τα φαινόμενα θα συνεχιστούν τις επόμενες ημέρες σε περιοχές της κεντρικής, ανατολικής και νότιας χώρας, μέχρι και το Σάββατο. Αύριο Πέμπτη αναμένονται πυκνές χιονοπτώσεις στην Αττική, με χιονόστρωση στα βόρεια προάστια και χιονόνερο στις χαμηλότερες περιοχές», ανέφερε χαρακτηριστικά.

   

  Ο διευθυντής Ερευνών στο Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών συνέχισε λέγοντας πως, «την Παρασκευή τα φαινόμενα θα υποχωρήσουν και θα περιοριστούν σε Αττική, Βοιωτία και Εύβοια. Ωστόσο το Σάββατο θα έχουμε νέα επιδείνωση, με χιόνια».

  Αναφερόμενος στις θερμοκρασίες που θα επικρατήσουν, προειδοποίησε για τσουχτερό κρύο με τον υδράργυρο να μην ξεπερνά τους 2 βαθμούς Κελσίου το Σάββατο (μέγιστη τιμή).

   


  Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

  Γράψτε το σχόλιο σας

  Kidshub