Γιατί χρειάστηκαν επιπλέον μέτρα για Πάρο- Αντίπαρο

Περισσότεροι από 120 είναι, σύμφωνα με πληροφορίες της Kαθημερινής, εκείνοι που το πρώτο δεκαπενθήμερο του Αυγούστου βρέθηκαν θετικοί στον κορονοϊό και είχαν προηγουμένως ταξιδέψει στην Πάρο και την Αντίπαρο.

Ο αριθμός των κρουσμάτων στην Αττική και αλλού, που σχετίζονταν με ταξίδι στην Πάρο και την Αντίπαρο υπερτριπλασιάστηκε σε σχέση με τον αριθμό των ασθενών με COVID-19 που παρέμεναν σε καραντίνα στα δύο αυτά νησιά.

Τα περισσότερα από τα 120 και πλέον κρούσματα καταγράφονται στην Αττική, ωστόσο, αρκετά ακόμα εντοπίζονται διάσπαρτα σε νομούς όλης της χώρας. Ενδεικτικά, τα τέσσερα άτομα στη Φλώρινα που την 11η Αυγούστου βρέθηκαν θετικά στον κορονοϊό, διαπιστώθηκε ότι είχαν μόλις επιστρέψει από ταξίδι στην Πάρο.

Κατά τη διαδικασία της ιχνηλάτησης, προέκυψε ένα ακόμα ενδιαφέρον στοιχείο: οι περισσότεροι από τους πλέον των 120 νοσούντων δήλωσαν στα στελέχη της Πολιτικής Προστασίας ότι είχαν διασκεδάσει σε δύο συγκεκριμένα μπαρ στη Νάουσα της Πάρου και ένα μπαρ στην Αντίπαρο. Και τα τρία αυτά καταστήματα ελέγχθηκαν από την αστυνομία και η λειτουργία τους ανεστάλη για παραβίαση των κανόνων λειτουργίας.

Τις δύο τελευταίες εβδομάδες έγιναν συνολικά 652 έλεγχοι σε εστιατόρια και μπαρ στα δύο νησιά. Διαπιστώθηκαν 26 παραβάσεις και επιβλήθηκαν πρόστιμα 31.000 ευρώ.

Στο μικροσκόπιο των αρμοδίων παραμένει και η Μύκονος, όπου χθες ανιχνεύθηκαν 17 κρούσματα, τα 9 στο νησί και 8 από αφίξεις.

Πηγή: Καθημερινή

 

Διαβάστε ακόμη

Καθαρίστρια κατηγορείται ότι φωτογράφησε νήπιο στις τουαλέτες σχολείου
Δήμος Αθηναίων: Ανοίγει η Βασ. Ολγας για τα αυτοκίνητα
Διατροφικές διαταραχές: Ανησυχητική αύξηση στα έφηβα κορίτσια
Meteo: Αυξημένες συγκεντρώσεις αφρικανικής σκόνης την Τρίτη
Επίδομα μητρότητας: Ποιες μητέρες αποκλείονται από την παροχή
Μια πόλη μεταμορφώνεται σε υπαίθρια βιβλιοθήκη

Δείτε ακόμη

Summer Camp στο Laf Lab
Βρες τα αυγά και οδήγησέ τα στο κάστρο
Η Επιστήμη των Βεγγαλικών
“Η Ωραία Κοιμωμένη” στο Μέγαρο Μουσικής
Πόσες νότες χωρούν σε ένα παραμύθι;
Διαδραστική συναυλία στο Μέγαρο Μουσικής
Share This Post