Γιατί χρειάστηκαν επιπλέον μέτρα για Πάρο- Αντίπαρο

Περισσότεροι από 120 είναι, σύμφωνα με πληροφορίες της Kαθημερινής, εκείνοι που το πρώτο δεκαπενθήμερο του Αυγούστου βρέθηκαν θετικοί στον κορονοϊό και είχαν προηγουμένως ταξιδέψει στην Πάρο και την Αντίπαρο.

Ο αριθμός των κρουσμάτων στην Αττική και αλλού, που σχετίζονταν με ταξίδι στην Πάρο και την Αντίπαρο υπερτριπλασιάστηκε σε σχέση με τον αριθμό των ασθενών με COVID-19 που παρέμεναν σε καραντίνα στα δύο αυτά νησιά.

Τα περισσότερα από τα 120 και πλέον κρούσματα καταγράφονται στην Αττική, ωστόσο, αρκετά ακόμα εντοπίζονται διάσπαρτα σε νομούς όλης της χώρας. Ενδεικτικά, τα τέσσερα άτομα στη Φλώρινα που την 11η Αυγούστου βρέθηκαν θετικά στον κορονοϊό, διαπιστώθηκε ότι είχαν μόλις επιστρέψει από ταξίδι στην Πάρο.

Κατά τη διαδικασία της ιχνηλάτησης, προέκυψε ένα ακόμα ενδιαφέρον στοιχείο: οι περισσότεροι από τους πλέον των 120 νοσούντων δήλωσαν στα στελέχη της Πολιτικής Προστασίας ότι είχαν διασκεδάσει σε δύο συγκεκριμένα μπαρ στη Νάουσα της Πάρου και ένα μπαρ στην Αντίπαρο. Και τα τρία αυτά καταστήματα ελέγχθηκαν από την αστυνομία και η λειτουργία τους ανεστάλη για παραβίαση των κανόνων λειτουργίας.

Τις δύο τελευταίες εβδομάδες έγιναν συνολικά 652 έλεγχοι σε εστιατόρια και μπαρ στα δύο νησιά. Διαπιστώθηκαν 26 παραβάσεις και επιβλήθηκαν πρόστιμα 31.000 ευρώ.

Στο μικροσκόπιο των αρμοδίων παραμένει και η Μύκονος, όπου χθες ανιχνεύθηκαν 17 κρούσματα, τα 9 στο νησί και 8 από αφίξεις.

Πηγή: Καθημερινή

 

Διαβάστε ακόμη

Γυναικοκτονία στην Αμφιλοχία: “Γύρνα σπίτι αλλιώς θα σκοτώσω την κόρη μας”
ΕΜΥ: Έκτακτο δελτίο καύσωνα
43χρονος σκότωσε τη γυναίκα του και αυτοκτόνησε μπροστά στην κόρη τους
Παιδίατρος καταδικάστηκε για τον θάνατο 4χρονου
ΕΛΑΣ: Τι να προσέχουμε όταν φεύγουμε για διακοπές
Νταντάδες της γειτονιάς: Τι ισχύει με το voucher για γιαγιάδες και παππούδες

Δείτε ακόμη

Καλοκαίρι για παιδιά στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο
Εθνική Πινακοθήκη: Από την επιφάνεια στον χώρο
Μουσείο Μαρία Κάλλας: Δωρεάν καλοκαιρινές δράσεις για παιδιά
Meet Market: Δωρεάν δραστηριότητες για παιδιά
Escape game στο Αστεροσκοπείο Αθηνών
Πρωινές καλοκαιρινές επισκέψεις στο Αστεροσκοπείο
Share This Post