Εκτακτα μέτρα της Τροχαίας για την κάθοδο των τρακτέρ στην Αθήνα

Απροσπέλαστο θα είναι αύριο, Τρίτη 20/2, το κέντρο της Αθήνας λόγω των αγροτικών κινητοποιήσεων στο κέντρο της Αθήνας.

Η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛΑΣ, Κωνσταντίνα Δημογλίδου, μίλησε στην ΕΡΤ για τα μέτρα της αστυνομίας, τονίζοντας ότι η είσοδος των αγροτών στην Αθήνα αναμένεται μετά τις 12:00.

Θα είναι μια πολύ δύσκολη μέρα μέχρι και αύριο το μεσημέρι που αναμένεται να ολοκληρωθεί και η αποχώρηση των αγροτών από το κέντρο της Αθήνας για τους πολίτες που θέλουν να κινηθούν στο κέντρο της Αθήνας. Για αυτό και υπήρξαν ανακοινώσεις από εχθές από την Ελληνική Αστυνομία και από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής, σχετικά με κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που πρέπει να πραγματοποιηθούν για την έλευση των αγροτών.

Μετά τις 12:00 το μεσημέρι αναμένεται να ξεκινήσουν οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις με προσωρινές διακοπές κυκλοφορίας σε όλη τη διαδρομή που θα ακολουθήσουν οι αγρότες, από τη λεωφόρο Κηφισού, Αθηνών και στη συνέχεια στην Αχιλλέως, Ομόνοια, μέχρι να φτάσουν στην Πανεπιστημίου που θα σταθμεύσουν οι αγρότες, έως φυσικά και τη λεωφόρο Αμαλίας στο Σύνταγμα, που θα είναι και τα τελευταία γεωργικά μηχανήματα.

Οι κινητοποιήσεις αφορούν στα εξής:

  1. Κίνηση τρακτέρ: Τα τρακτέρ αναμένεται να κινηθούν προς την Αθήνα συνοδεία περιπολικών από το Κάστρο Βοιωτίας και τα Μέγαρα Αττικής, όπου θα συγκεντρωθούν.
  2. Στάθμευση πούλμαν: Τα πούλμαν που θα μεταφέρουν αγρότες θα σταθμεύσουν σε χώρους του ΟΑΚΑ.
  3. Τροποποιήσεις στα δρομολόγια λεωφορείων και τρόλεϊ: Ενδέχεται να υπάρξουν τροποποιήσεις στα δρομολόγια λεωφορείων και τρόλεϊ λόγω των αγροτικών κινητοποιήσεων.

Το κονβόι από το Κάστρο Βοιωτίας αναμένεται να ξεκινήσει στις 8 το πρωί και να φτάσει περίπου στις 11 με 12 το μεσημέρι στα διόδια των Αφιδνών, όπου η αστυνομία θα επιβάλει περαιτέρω οδηγίες στους αγρότες πριν συνεχίσουν την πορεία τους.

Από αύριο το μεσημέρι προσωρινή διακοπή της κυκλοφορίας θα ισχύσει κατά μήκος του δρομολογίου που θα ακολουθήσουν τα αγροτικά οχήματα και συγκεκριμένα στο τμήμα Λεωφόρος Αθηνών, Αχιλλέως, πλατεία Καραϊσκάκη.

Τα τρακτέρ uα κινηθούν αντίθετα στην οδό Αγίου Κωνσταντίνου, την πλατεία Ομονοίας και την οδό Πανεπιστημίου, προκειμένου να φθάσουν στο Σύνταγμα. Σε αυτό το πλαίσιο, θα υπάρξει προσωρινή διακοπή της κυκλοφορίας περιμετρικά της πλατείας Ομονοίας.

Ακολούθως, θα διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στη Λεωφόρο Αμαλίας, την οδό Πανεπιστημίου, τη Λεωφόρο Βασιλίσσης Σοφίας και σε όλες τις κάθετες σε αυτές οδούς.

Η κυκλοφορία στη Βασιλίσσης Σοφίας θα διακοπεί από το ύψος της Βουλής και στην κάθοδο θα γίνεται μέχρι και την οδό Σέκερη. Τα οχήματα που κινούνται στην οδό Ακαδημίας θα κατευθύνονται μόνο προς την άνοδο της Βασιλίσσης Σοφίας.

xartis_athina_trakter2

Διαβάστε ακόμη

Οικονομική ενίσχυση για μη μισθωτές μητέρες από την ΔΥΠΑ
Η παιδική ταινία “Minions & Τέρατα” στους κινηματογράφους
Μητέρα υπέβαλε τον γιό της σε αχρείαστες επεμβάσεις για χρήματα
Το Μουσείο Ακρόπολης γιορτάζει την Πανσέληνο του Αυγούστου
Νέο πλαίσιο από Σεπτέμβριο για τις σχολικές εκδρομές
Κολυδάς: «θερμή ανωμαλία» και ασυνήθιστα υψηλές θερμοκρασίες

Δείτε ακόμη

“Ρεμπέτικο για Παιδιά” στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά
Λυρική Σκήνη: Ο Καραγκιόζης Ριγολέττος
Full Moon Sleepover στο Πάρκο Νιάρχος
Η «μωβ» παιδική χαρά
Η “Οδύσσεια” του Ηλία Καρελλά ζωντανεύει στο Θέατρο Κάππα
Αστρορομποτική στο Αστεροσκοπείο Πεντέλης
Share This Post