
Tα σημερινά κρούσματα ανέρχονται στα 1.388. Στους 549 είναι οι διασωληνωμένοι, ενώ 84 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους.
Από το σύνολο των κρουσμάτων, τα 252 εντοπίστηκαν στην Αττική, τα 300 στη Θεσσαλονίκη, 88 στην Πέλλα και 65 στην Ημαθία. Στην επικράτεια οι ασθενείς που νοσηλεύονται με κορονοϊό ξεπερνούν τις 4.000, ενώ η πληρότητα των κλινών ΜΕΘ για covid-19 στην επικράτεια αγγίζει το 86%. Στην Αττική το ποσοστό αυτό είναι 81% και στη Βόρειο Ελλάδα το ποσοστό φτάνει το 99%, διευκρίνισε η κ. Παπαευαγγέλου, μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων.
Στην Βόρεια Ελλάδα διαπιστώνεται μια σταθεροποίηση, ίσως και πτώση στα κρούσματα, ανέφερε η κ. Παπαευαγγέλου, «αλλά όχι με τον ρυθμό που θα περιμέναμε», υπογραμμίζοντας ότι «είναι σαφές ότι τα μέτρα δεν τηρούνται από όλους»
Ο Γκίκας Μαγιορκίνης σημείωσε ότι υπάρχουν σαφείς ενδείξεις μείωσης των ενεργών κρουσμάτων αλλά σημείωσε ότι ο ιός είναι παντού σε όλη την επικράτεια και απαιτείται η αυστηρή τήρηση των μέτρων.












