Ανακοίνωση κρουσμάτων στις 12 Ιουλίου

Σύμφωνα με τη σημερινή ανακοίνωση από τον ΕΟΔΥ:

“Σήμερα ανακοινώνουμε 31 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων τα 4 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου τις χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 3803, εκ των οποίων το 54.5% άνδρες αφορά άνδρες. 998 (26.2%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1989 (52.3%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

10 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 59 ετών. 3 (30.0%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 80.0% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 122 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, δεν έχει καταγραφεί κανένας νέος θάνατος ενώ έχουμε 193 θανάτους συνολικά στη χώρα. 62 (32.1%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 76 έτη και το 95.9% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω”.

Ανοικτό είναι το ενδεχόμενο επιβολής περιοριστικών μέτρων για τα πανηγύρια, σύμφωνα μεδηλώσεις του υφυπουργού Ανάπτυξης, Νίκου Παπαθανάση, στην πρωινή ενημερωτική ζώνη του τηλεοπτικού σταθμού OPEN.

«Τα ελεγκτικά κλιμάκια είναι κάθε μέρα στον δρόμο», τόνισε ο υφυπουργός και πρόσθεσε ότι εάν διαπιστωθούν αυτές τις ημέρες παραβάσεις, το αμέσως προσεχές διάστημα η κυβέρνηση θα ανακοινώσει περιοριστικά μέτρα. Μάλιστα, υπογράμμισε ότι όπου παρατηρείται συνωστισμός και δεν τηρούνται οι αποστάσεις, με αποτέλεσμα να εξελίσσονται σε εστίες διάδοσης του κορονοϊού, θα επιβάλλονται κυρώσεις.

 


Σε διεθνές επίπεδο, περισσότερα από 12,75 εκατομμύρια άνθρωποι αναφέρεται ότι έχουν νοσήσει από το νέο κορονοϊό σε παγκόσμιο επίπεδο, ενώ 563.942 έχουν πεθάνει σύμφωνα με την τελευταία καταμέτρηση του Reuters.

Τα περιστατικά των μολύνσεων έχουν καταγραφεί σε περισσότερες από 210 χώρες και περιοχές, από τον εντοπισμό των πρώτων περιστατικών στην Κίνα, το Δεκέμβριο του 2019.

Διαβάστε ακόμη

Ορφανοτροφείο φιλοξενεί τα αδέλφια που κακοποιούνταν από την μητέρα τους
Μωρό εντοπίστηκε μόνο του σε μπαλκόνι να κλαίει
Καιρός: “Ψυχρή λίμνη” φέρνει ανατροπές
ΟΠΕΚΑ: Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για την δωρεάν διανομή βιβλίων
Πάρος: Σε ψυχιατρική κλινική η μητέρα του νεκρού βρέφους
Άρτα: Εγκεφαλικά νεκρά τα δύο παιδιά

Δείτε ακόμη

Escape Room στο Ίδρυμα Αικ. Λασκαρίδη
“Μότσαρτ ο μαγικός αυλός” από την Κ. Ρουγγέρη στο Θέατρο Λυκαβηττού
Το διαγενεακό εργαστήριο επιστρέφει στην Εθνική Λυρική Σκηνή
“Θεατές επί σκηνής” στο Ίδρυμα Β&Ε Γουλανδρή
“Αισωπομαχίες” στο Modus Vivendi
“Ο Ραφτάκος των λέξεων” στο Modus Vivendi
Share This Post