Άκης Τσελέντης για τον πρωινό σεισμό στην Αττική

Σεισμός 3,8 Ρίχτερ ταρακούνησε τα ξημερώματα της Παρασκευής την Αττική. Η σεισμική δόνηση είχε επίκεντρο τον θαλάσσιο χώρο βόρεια-βορειανατολικά της Αγίας Μαρίνας στο Λαύριο.

Διευκρινίσεις έδωσε με ανάρτηση του στο Facebook o διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, Άκης Τσελέντης.

Ο«μικρός» σεισμός «έγινε στην περιοχή που έχει διεγερθεί εδώ και μια εβδομάδα». Εξηγώντας, δε, γιατί έγινε αισθητός, όπως και οι προηγούμενοι, στο σύνολο του λεκανοπεδίου της Αττικής, προσθέτει οτι αυτό προκύπτει «λόγω απόστασης, μικρού εστιακού βάθους και μηχανισμού διάρρηξης».

«Το σεισμικό ιστορικό της περιοχής δεν είναι σημαντικό, δεν μας έχει δώσει μεγάλους σεισμούς ούτε γνωρίζουμε κανένα θαλάσσιο ρήγμα με μεγάλο σεισμικό δυναμικό στην περιοχή που καταγράφουμε τους μικροσεισμούς» προσθέτει ο διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, ο οποίος προσθέτει: «Εκτιμώ ότι δεν έχουμε θέμα».

 

Διαβάστε ακόμη

Μαθαίνοντας τα παιδιά να διαχειρίζονται την απογοήτευση
Τί μαθαίνουν τα παιδιά από μεγάλες αθλητικές διοργανώσεις
Πώς η Google έσωσε ζωές στους σεισμούς της Βενεζουέλας
Πανελλαδικές: Η ψυχολογία μετά από έναν χαμηλό βαθμό
Έκτακτο Επίδομα Παιδιού: Πληρωμές έως 30 Ιουνίου
Τέλος τα ηλεκτρικά πατίνια για τους κάτω των 17

Δείτε ακόμη

Αστρορομποτική στο Αστεροσκοπείο Πεντέλης
«Πολυάννα, το παιχνίδι της χαράς» από την Κάρμεν Ρουγγέρη
Το Summer BOOM Village Family Festival επιστρέφει
Καλοκαιρινές δράσεις στον Εθνικό Κήπο
Νέα εργαστήρια για παιδιά στο ΚΠΙΣΝ με θέμα την μεταξοτυπία
Εκπαιδευτικά εργαστήρια animation στο ΚΠΙΣΝ
Share This Post