100 καλλιτέχνες φωτογραφίζονται χωρίς μαλλιά για καλό σκοπό

Εκατό δημοφιλείς καλλιτέχνες φωτογραφήθηκαν χωρίς μαλλιά, σε μια ιδέα της εκδότριας του Kοita, Μαριάμ Νίκου ως σύγχρονα αναγεννησιακά πορτρέτα.

Το φωτογραφικό project ξεκίνησε εδώ και ένα χρόνο περίπου και ολοκληρώθηκε τον Οκτώβριο. Η εν λόγω καμπάνια έκανε αίσθηση στις καρδιές των Ελλήνων που την αγκάλιασαν με αγάπη.

elpizw-1

Για το λόγο αυτό στις 12/12 και ώρα 19:00 θα γίνει η παρουσίαση του λευκώματος στο Tokyo (Ιερά Οδός 41) παρουσία του ΕΟΜ, (οργανισμός Μεταμοσχεύσεων) και του Οράματος Ελπίδα. Θα υπάρχουν περίπτερα περισυλλογής σάλιου στην είσοδο έτσι ώστε άμεσα να μπορεί κάποιος να γίνει άμεσα δότης μυελού των οστών.

Η ομάδα του Koita ένιωσε επιτακτική την ανάγκη να αναλάβει δράση σχετικά με τον καρκίνο που συνεχίζει να αποτελεί μια μάστιγα της σύγχρονης κοινωνίας.

elpizw-2
Η μεταμόσχευση μυελού των οστών σήμερα θεωρείται η ασφαλέστερη και αποτελεσματικότερη θεραπεία για πληθώρα ασθενών παιδικής ηλικίας.

Ο εθελοντής δότης θα κάνει ένα δώρο ζωής σε έναν παιδί που πάσχει από καρκίνο του αίματος (συνήθως λευχαιμία ή λεμφώματα) ή άλλα αιματολογικά νοσήματα προσφέροντας λίγο σάλιο, λίγα κύτταρα και λίγο από το χρόνο του.

elpizw-3

Ο βασικός μας στόχος είναι να εξαλείψουμε την άγνοια και το φόβο σχετικά με τις διαδικασίες μεταμόσχευσης ώστε ο κόσμος να ενημερωθεί σωστά και να δραστηριοποιηθεί.

Το μόνο που χρειάζεται για να γίνει κανείς δότης είναι να δώσει λίγο σάλιο και όταν βρεθεί συμβατός θα μπορέσει να χαρίσει ζωή σε ένα παιδί με μια απλή διαδικασία που μοιάζει με την αιμοδοσία!

elpizw-4

Θέλουμε να διαδώσουμε αυτό το μήνυμα και να χαρίσουμε στα παιδιά ζωή και όνειρα!

Με σύνθημα «Ελπί-ΖΩ να γίνεις και εσύ δότης» οι αγαπημένοι μας καλλιτέχνες δίνουν δυναμικό παρών στην προσπάθειά μας και φωτογραφίζονται χωρίς μαλλιά για να εξαλείψουν την στερεοτυπική πεποίθηση ότι η εικόνα αυτή είναι συνώνυμη της αρρώστιας. Η εικόνα μας χωρίς μαλλιά είναι η εικόνα ενός συνανθρώπου που αντιμετωπίζει με δύναμη και αξιοπρέπεια μια παροδική δύσκολη στιγμή στη ζωή του. Είμαστε όλοι δίπλα του για να τον κάνουμε να νιώσει μέλος της παρέας μας.

elpizw-5

Σύμμαχος στην κίνηση αυτή ο σύλλογος γονέων με παιδιά που πάσχουν από καρκίνο, το karkinaki.gr.

Διαβάστε ακόμη

Γονείς καβγάδισαν μπροστά στα παιδιά τους έξω από σχολείο
Δήμος Αθηναίων: Κλείνουν προσωρινά 12 παιδικές χαρές
Δημοτικά σχολεία: Πόσες μέρες μαθημάτων απομένουν
Mαθητής υπέστη ηλεκτροπληξία όταν ακούμπησε γυμνό καλώδιο
Λάρισα: Με βίασε όταν ήμουν 11 ετών στην καρότσα του αγροτικού
Δήμος Αθηναίων: Δημιουργία μνημείου για τα θύματα στα Τέμπη

Δείτε ακόμη

Neue Schule Athen
Πέφτει η νύχτα στο Παλέρμο στο Ίδρυμα Ευγενίδου
Athens Bike Festival
Νέα μόνιμη έκθεση στο Μουσείο Μπενάκη με ελεύθερη είσοδο
Athens Science Festival στην Τεχνόπολη
Συναυλία με παιδικά τραγούδια στον Σταυρό του Νότου
Share This Post