Self test στα σχολεία: Από τις 7:00 η διάθεση τους – Η διαδικασία για τους γονείς

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, έχει ολοκληρωθεί ο εφοδιασμός των σχολικών διευθύνσεων σε όλη τη χώρα με επιπλέον self test από το απόθεμα του κράτους.

Όπως αναφέρουν, υπολογίζεται ότι υπάρχει πενταπλάσιο απόθεμα σε κάθε σχολική μονάδα από τον αριθμό των δικαιούχων που δεν έλαβαν τεστ, δηλαδή πάνω από 1 εκατ. τεστ στις σχολικές μονάδες της χώρας έναντι 200.000 (12%) μαθητών και εκπαιδευτικών που φαίνεται ότι δεν παρέλαβαν τα διαγνωστικά τεστ.

Κατά τις ίδιες πηγές, οι δήμοι προχωρούν παράλληλα σε αγορά πρόσθετων τεστ, ώστε να προμηθεύσουν μέσω των σχολικών επιτροπών κάθε μονάδα αν τυχόν παρουσιαστούν κενά.

 

Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με το υπουργείο Παιδείας, οι διευθυντές των σχολικών μονάδων έχουν οδηγία να βρίσκονται στα σχολεία από τις 7 το πρωί, προκειμένου να χορηγούν self test για τις περιπτώσεις μαθητών/εκπαιδευτικών που μπορεί να μην έχουν προμηθευτείΟι γονείς θα παίρνουν το τεστ, θα το κάνουν στο παιδί και αν βγει αρνητικό ο μαθητής θα μπαίνει στο σχολείο.

Διαβάστε ακόμη

Οι “Μικροί Ιχνευτές” επιστρέφουν στην Επίδαυρο
Σιαμαία κοριτσάκια διαχωρίστηκαν μετά από επέμβαση
Δωρεάν θεατρικές παραστάσεις και δράσεις για παιδιά
Δίκτυο για τα Δικαιώματα του Παιδιού: Summer Camp “Το Μυστικό των Πειρατών”
ΕΛΣΤΑΤ: Μειώθηκαν οι γεννήσεις σχεδόν σε όλη τη χώρα
Σε κρίσιμη κατάσταση 4 μηνών βρέφος μετά από τροχαίο

Δείτε ακόμη

Το Summer BOOM Village Family Festival επιστρέφει
Καλοκαιρινές δράσεις στον Εθνικό Κήπο
Νέα εργαστήρια για παιδιά στο ΚΠΙΣΝ με θέμα την μεταξοτυπία
Εκπαιδευτικά εργαστήρια animation στο ΚΠΙΣΝ
Βουτιές στην Τέχνη στην Μουσική Βιβλιοθήκη
Μουσείο Τηλεπικοινωνιών του Ομίλου ΟΤΕ: Δωρεάν δράσεις για όλη την οικογένεια
Share This Post