
Μετά το σημερινό διπλό αρνητικό ρεκόρ κρουσμάτων αλλά και διασωληνωμένων στη χώρα μας, ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας ανακοίνωσε το σχέδιο έκτακτης ανάγκης για τα νοσοκομεία της Αττικής.
Όλη η Ελλάδα είναι και πάλι μία υγειονομική περιφέρεια. Όπου και όταν χρειάζεται θα γίνονται διακομιδές ασθενών.
Συνολικά ο ιδιωτικός τομέας παραχωρεί στην Αττική άλλες 550 κλίνες, οι οποίες είναι οι εξής:
450 Non covid:
Το Hellenic Health Care Group άλλες 300 κλίνες με όλο το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό τους.
Το ΙΑΣΩ ΑΕ Group άλλες 100 κλίνες με όλο το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό τους.
Ο Όμιλος Αθηνών άλλες 50 με όλο το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό τους.
100 κλίνες Covid:
Ο Όμιλος Ευρωκλινική Αθηνών 60, με όλο το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό τους.
Ο Όμιλος Βιοιατρική 40, με όλο το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό τους.
Επιπλέον, ο Ερυθρός Σταυρός, δυναμκότητας 418 κλινών, μετατρέπεται σε νοσοκομείο all Covid. Σε συνεργασία με το υπουργείο Εθνικής Αμύνης, ενσωματώνεται στο ΕΣΥ το Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας 251, που διαθέτει 220 κρεβάτια για non Covid περιστατικά και τμήμα επειγόντων περιστατικών και μπαίνει στης εφημερίες του ΕΣΥ.
Kλείνοντας ο υπουργός Υγείας είπε πως αν οι ιδιώτες γιατροί δεν ανταποκριθούν στο κάλεσμα του υπουργείου μέσα σε 48 ώρες, θα εισηγηθεί στον πρωθυπουργό επίταξη.
https://kidshub.gr/medical/%ce%b5%ce%bf%ce%b4%cf%85-%ce%b1%ce%bd%ce%b1%ce%ba%ce%bf%ce%af%ce%bd%cf%89%cf%83%ce%b7-%ce%ba%cf%81%ce%bf%cf%85%cf%83%ce%bc%ce%ac%cf%84%cf%89%ce%bd-%cf%83%cf%84%ce%b9%cf%82-17-%ce%bc%ce%b1%cf%81%cf%84/












