Κηφισιά: Τοξική η ατμόσφαιρα μετά τη φωτιά στο εργοστάσιο

fotia

Τοξική είναι η ατμόσφαιρα λόγω της τεράστιας φωτιάς που ξέσπασε μετά από έκρηξη σε εργοστάσιο με τηγάνια στην οδό Αιγιδών στην περιοχή Πανόραμα της Κάτω Κηφισιάς.

Η Πρόεδρος της Ένωσης Πνευμονολόγων, κ. Σταματούλα Τσικρικά μιλώντας στην εκπομπή του ΕΡΤNews «Update», κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για τον μαύρο τοξικό καπνό.

Τι πρέπει να προσέχουμε

Η κ. Τσικρικά τόνισε πως είναι σημαντικό να παραμείνουν σε κλειστούς χώρους οι πολίτες διατηρώντας τον εσωτερικό αέρα των σπιτιών καθαρό, καθώς υπάρχει έντονη καύση αφού η φωτιά οφείλεται σε καύσεις ανόργανων και οργανικών χημικών ουσιών.

Συμβούλεψε να αποφύγουν οι πολίτες τις άσκοπες μετακινήσεις, ιδιαίτερα τα άτομα που ανήκουν στις ευαίσθητες και ευάλωτες ομάδες πληθυσμού.

Αναφορικά με τα παιδιά τόνισε πως δεν είναι ώρα να βγουν να παίξουν στην παιδική χαρά ενώ άτομα που πάσχουν από χρόνια αναπνευστικά και καρδιαγγειακά νοσήματα, οι ηλικιωμένοι, οι θηλάζουσες και οι έγκυες πρέπει να προσέξουν ιδιαίτερα.

Η κ. Τσικρικά επεσήμανε επίσης πως και άτομα που βρίσκονται στο χώρο που ξέσπασε η φωτιά, όπως δημοσιογράφοι, θα πρέπει οπωσδήποτε να φορούν τη μάσκα υψηλής προστασίας.

Σχετικά με τον ανακυκλούμενο αέρα στα αυτοκίνητα, η κα Τσικρικά υπογράμμισε: «Κλειστά τα παράθυρα του αυτοκινήτου. Να έχουμε νερό κοντά μας. Αν υπάρχει λόγος να κινούμαστε σε αυτές τις περιοχές, να υπάρχει νερό, να βρέχουμε λίγο τα ματάκια και τη μύτη μας γιατί είναι σημαντικό αν έρθουμε σε έκθεση και κυρίως αν αισθανθούμε συμπτώματα όπως είναι πόνος στο στήθος, δυσκολία στην αναπνοή, έντονο βήχα ή ταχυκαρδία, ζάλη, κόπωση, αμέσως να επικοινωνήσουμε με γιατρό».

 

Διαβάστε ακόμη

Ματίνα Παγώνη: «Κάντε τεστ κορονοϊού πριν φύγετε για διακοπές»
Καύσωνας: Πότε ξεκινά η υποχώρηση της θερμοκρασίας
Δανός ισχυρίζεται ότι είναι ο Μπεν
Και όμως η Hello Kitty δεν είναι γάτα
Κλειστός ο Εθνικός κήπος
Μάθημα Ηθικής για όσα παιδιά δεν διδάσκονται Θρησκευτικά

Δείτε ακόμη

“Το Όνειρο Καλοκαιρινής Νύχτας” σε καλοκαιρινή περιοδεία
Γλυπτική και σώμα: μια σύνθεση
Καλοκαίρι για παιδιά στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο
Εθνική Πινακοθήκη: Από την επιφάνεια στον χώρο
Μουσείο Μαρία Κάλλας: Δωρεάν καλοκαιρινές δράσεις για παιδιά
Meet Market: Δωρεάν δραστηριότητες για παιδιά
Share This Post