
Το πέντε μηνών βρέφος από τη Ζάκυνθο, που είχε διαγνωστεί με βακτηριακή μηνιγγίτιδα και μηνιγγιτιδοκοκκική σηψαιμία, νοσηλεύτηκε για 11 ημέρες στη ΜΕΘ του Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών «Παναγία η Βοήθεια» και πλέον βρίσκεται εκτός κινδύνου.
Η αεροδιακομιδή του στο Ρίο πραγματοποιήθηκε όταν η κατάσταση της υγείας του επιδεινώθηκε ραγδαία, με τους γιατρούς να δίνουν μάχη για να το σταθεροποιήσουν. Μετά από ημέρες αγωνίας για την οικογένεια και το ιατρικό προσωπικό, η έξοδός του από τη ΜΕΘ συμβολίζει τη νίκη της ζωής έναντι του θανάτου.
Ο διευθυντής της ΜΕΘ Παίδων, Ανδρέας Ηλιάδης, σε ανάρτησή του στο Facebook έκανε λόγο για «μια όμορφη μέρα για την εντατική μας», τονίζοντας ότι «η ζωή τελικά νίκησε τον θάνατο». Παράλληλα ευχήθηκε στον μικρό ασθενή «από εδώ και πέρα μόνο χαρές».
Υπενθυμίζεται πως σε αναστολή καθηκόντων έχει τεθεί η παιδίατρος του γενικού νοσοκομείου Ζακύνθου που είχε εφημερία την ημέρα κατά την οποία βρέφος παρουσίασε συμπτώματα μηνιγγίτιδας και χρειάστηκε επείγουσα διακομιδή στο νοσοκομείο του Ρίου.
Η βακτηριακή μηνιγγίτιδα και η μηνιγγιτιδοκοκκική σηψαιμία είναι ιδιαίτερα σοβαρές λοιμώξεις, ειδικά σε τόσο μικρή ηλικία, γι’ αυτό και η θετική αυτή εξέλιξη θεωρείται σημαντική. Ευχόμαστε το παιδί να συνεχίσει την ανάρρωσή του χωρίς επιπλοκές.












