ΕΟΔΥ: Ανακοίνωση κρουσμάτων την 1η Φεβρουαρίου

Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε ότι τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 24.308, εκ των οποίων 65 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 1.965.719 (ημερήσια μεταβολή +1.3%), εκ των οποίων 49.8% άνδρες.

Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 441 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2.229 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 103, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 23.608 θάνατοι. Το 95.1% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 563 (60.7% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 66 έτη. To 83.8% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Μεταξύ των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, 444 (78.86%) είναι ανεμβολίαστοι ή μερικώς εμβολιασμένοι και 119 (21.14%) είναι πλήρως εμβολιασμένοι. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 4.048 ασθενείς.

Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 454 (ημερήσια μεταβολή +14.07%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 436 ασθενείς.Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 35 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 78 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη).

Tα 7.150 νέα κρούσματα εντοπίστηκαν στην Αττική, τα 2.863 στη Θεσσαλονίκη και στην Κρήτη τα 1.983.

Διαβάστε ακόμη

«Μπλόκο» στα Social Media στα παιδιά κάτω των 15 ετών
Από τη διάγνωση στη θεατρική σκηνή: Η Χριστίνα Ντούμα και το «Theodore’s Miracle»
Η νέα παιδική ταινία “O Tad και το Μαγικό Λυχνάρι”
Onassis Mandra: Η viral εμπειρία παύσης και ηρεμίας στην καρδιά της Αθήνας
Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις το Σ/Κ στην Αθήνα
Δήμος Κηφισιάς: Επίδομα έως 3.000€ για κάθε νέο παιδί

Δείτε ακόμη

Πού πήγαν οι νότες; στο Μουσείο Μαρία Κάλλας
«Τα Αόρατα Πράγματα»: Πρόγραμμα για παιδιά στην Εθνική Πινακοθήκη
“3-2-1 Εκτόξευση” στο Πλανητάριο
Η ΠΙΝΕΛΟΠΗ από την Παιδική σκηνή του “Από Μηχανής” θεάτρου
«Ένα ταξίδι που μας φέρνει κοντά»: Νέα εκπαιδευτικά προγράμματα στο Μουσείο Τηλεπικοινωνιών Ομίλου ΟΤΕ
Ποιος είναι ο Μάγος του Οζ;
Share This Post