ΕΟΔΥ: Ανακοίνωση κρουσμάτων στις 28 Ιανουαρίου

Ο ΕΟΔΥ σήμερα ανακοίνωσε 716 νέα κρούσματα της λοίμωξης του νέου κορωνοϊού (COVID-19), εκ των οποίων 7 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται στα 154796, εκ των οποίων 52.1% άνδρες. Κατά την ιχνηλάτιση βρέθηκε ότι 5904 (3.8%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 48259 (62.8%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

268 άτομα νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 68 έτη. 194 (72.4%) εκ των διασωληνωμένων είναι άνδρες. To 86.2%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω.1095 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ από την αρχή της πανδημίας.

Τέλος, έχουμε 18 νέους θανάτους από τη νόσο COVID-19, φθάνοντας τους 5742 θανάτους συνολικά στη χώρα, εκ των οποίων 3374 (58.8%) άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 79 έτη και το 95.5% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

313 νέα κρούσματα εντοπίζονται στην Αττική, ενώ τα 62 στη Θεσσαλονίκη. Σε ακόμη 12 περιφέρειες καταγράφηκε διψήφιος αριθμός κρουσμάτων.

Διαβάστε ακόμη

4 παιδικές ταινίες με ελεύθερη είσοδο
Δωρεάν Σεμινάριο Πρώτων Βοηθειών: First Aid Athens στο ΚΑΤ
Μωρό 10 μηνών πνίγηκε από τροφή και μεταφέρθηκε στην Αθήνα
Ξεκινά η υποβολή αιτήσεων για δωρεάν βιβλία με voucher της ΔΥΠΑ
Αγνοούμενος 11χρονος βρέθηκε ζωντανός μετά από τρία χρόνια
ΔΥΠΑ: Στα 758 Ευρώ το Επίδομα Γονικής Άδειας

Δείτε ακόμη

Η “Οδύσσεια” του Ηλία Καρελλά ζωντανεύει στο Θέατρο Κάππα
Αστρορομποτική στο Αστεροσκοπείο Πεντέλης
«Πολυάννα, το παιχνίδι της χαράς» από την Κάρμεν Ρουγγέρη
Το Summer BOOM Village Family Festival επιστρέφει
Καλοκαιρινές δράσεις στον Εθνικό Κήπο
Νέα εργαστήρια για παιδιά στο ΚΠΙΣΝ με θέμα την μεταξοτυπία
Share This Post