Εμβόλια mRNA κατά του καρκίνου του πνεύμονα

karkinos_pnevmona

Μελέτες δείχνουν πως τα εμβόλια mRNA βοηθούν στην αντιμετώπιση καρκίνων, όπως αυτός του πνεύμονα, ανοίγοντας νέους δρόμους στην θεραπεία.

Η τεχνολογία mRNA φαίνεται να επιταχύνει την έρευνα για την αντιμετώπιση καρκίνων. Τα εμβόλια κατά του καρκίνου έχουν ανοίξει ένα ελπιδοφόρο κεφάλαιο στο πεδίο της θεραπείας, με τις εξελίξεις να είναι συνεχείς.

«Τα εμβόλια mRNA κατά του καρκίνου και ειδικά του πνεύμονα, είναι προσωποποιημένα αντικαρκινικά εμβόλια τα οποία λειτουργούν όπως όλα τα αντικαρκινικά εμβόλια», λέει, μιλώντας στο MEGA, ο Ιωάννης Μούντζιος, διευθυντής Δ’ ογκολογικής κλινικής στο νοσοκομείο Ερρίκος Ντυνάν.

«Παράγουν ειδικά αντισώματα τα οποία στρέφονται εναντίον των καρκινικών κυττάρων. Το εμβόλιο το οποίο παρασκευάζεται είναι συγκεκριμένο και ειδικό για τον κάθε ασθενή».

Όπως λέει ο κ. Μούντζιος:

«Οι κλινικές μελέτες που τρέχουν παγκόσμια είναι σε ασθενείς οι οποίοι είτε έχουν χειρουργηθεί για καρκίνο του πνεύμονα και έχουν αυξημένο κίνδυνο υποτροπής, είτε έχουν δυνητικά εξαιρέσιμη νόσο, δηλαδή πρόκειται να χειρουργηθούν. Δεν έχουμε καμία ένδειξη για χρήση τέτοιων εμβολίων σε υγιείς ανθρώπους, δηλαδή για την πρόληψη. (…) Είμαστε σε επίπεδο κλινικών μελετών».

Διαβάστε ακόμη

Και όμως η Hello Kitty δεν είναι γάτα
Κλειστός ο Εθνικός κήπος
Μάθημα Ηθικής για όσα παιδιά δεν διδάσκονται Θρησκευτικά
Δεκατριάχρονος δέχθηκε επίθεση από 10 άτομα
Πατέρας έσωσε το 4χρονο παιδί του από πνιγμό σε πισίνα
Ζέτα Δούκα: Αγαπήστε και αποδεχτείτε το σώμα σας

Δείτε ακόμη

“Το Όνειρο Καλοκαιρινής Νύχτας” σε καλοκαιρινή περιοδεία
Γλυπτική και σώμα: μια σύνθεση
Καλοκαίρι για παιδιά στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο
Εθνική Πινακοθήκη: Από την επιφάνεια στον χώρο
Μουσείο Μαρία Κάλλας: Δωρεάν καλοκαιρινές δράσεις για παιδιά
Meet Market: Δωρεάν δραστηριότητες για παιδιά
Share This Post