ΕΦΕΤ: Ανάκληση πασίγνωστης μάρκας λαδιού

Την άμεση ανάκληση της γνωστής μάρκας λαδιού Μινέρβα Νίκη, απαίτησε ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων (Ε.Φ.Ε.Τ.).

Το προϊόν χαρακτηρίστηκε «μη κανονικό – μη ασφαλές» καθώς βρέθηκε να περιέχει πολυκυκλικούς υδρογονάνθρακες κατα την εξέταση απο το Γενικό Χημείο του Κράτους.

Ο ΕΦΕΤ ζητά απο τους καταναλωτές, που έχουν προμηθευτεί το συγκεκριμένο προϊόν, να μην το καταναλώσουν.

Η ανακοίνωση του ΕΦΕΤ

Ο Ε.Φ.Ε.Τ και ειδικότερα η Περιφερειακή Διεύθυνση Δυτικής Ελλάδας, στο πλαίσιο του Προγράμματος «Επίσημος Έλεγχος για την παρακολούθηση παρουσίας Πολυκυκλικών Υδρογονανθράκων (ΠΑΥ) σε ορισμένα είδη τροφίμων», προέβη σε δειγματοληψία τροφίμου με τα στοιχεία: “ΜΙΝΕΡΒΑ ΝΙΚΗ ΠΥΡΗΝΕΛΑΙΟ”, ΑΝΑΛΩΣΗ ΚΑΤΑ ΠΡΟΤΙΜΗΣΗ ΠΡΙΝ ΑΠΟ: 16.11.2024. Υπεύθυνη για την κυκλοφορία του προϊόντος εταιρεία, σύμφωνα με την ετικέτα επισήμανσής του, είναι η επιχείρηση «ΜΙΝΕΡΒΑ Α.Ε. ΕΛΑΙΟΥΡΓΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ & ΤΡΟΦΙΜΩΝ».

Το προϊόν εξετάστηκε από το Β’ Τμήμα της Α’ Χημικής Υπηρεσίας Αθηνών του Γενικού Χημείου του Κράτους της ΑΑΔΕ και χαρακτηρίστηκε ΜΗ ΚΑΝΟΝΙΚΟ- ΜΗ ΑΣΦΑΛΕΣ, διότι βρέθηκε να περιέχει άθροισμα των 4 Πολυκυκλικών Υδρογονανθράκων (Βενζο[a]ανθρακένιο + (Βενζο[a]πυρένιο + Βενζο[b]φλουορανθέιο + Χρυσένιο) 27,92μg/kg αντί για 10μg/kg που είναι τα ανώτατα όρια για τα έλαια και τα λίπη.

ΕΦΕΤ - Πυρηνέλαιο: Ανάκληση παρτίδας της Μινέρβα - «Μη κανονικό, μη ασφαλές»

Ο Ε.Φ.Ε.Τ. απαίτησε την άμεση ανάκληση του συνόλου της συγκεκριμένης παρτίδας του εν λόγω προϊόντος και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι. Καλούνται οι καταναλωτές που έχουν προμηθευτεί το ανωτέρω προϊόν, να μην το καταναλώσουν.

 

Διαβάστε ακόμη

Η μεγάλη παρεξήγηση του Gentle Parenting
Νέα έκτακτη πληρωμή του Επιδόματος Παιδιού 2026
Ευθανασία σε παιδί δύο ετών στην Ολλανδία
Titanic: An Immersive Voyage
“Σον το Πρόβατο και το Τέρας της Φάρμας” στους κινηματογράφους
Καιρός: Έρχεται νέα επιδείνωση με βροχές και καταιγίδες

Δείτε ακόμη

Η ΠΙΝΕΛΟΠΗ από την Παιδική σκηνή του “Από Μηχανής” θεάτρου
«Ένα ταξίδι που μας φέρνει κοντά»: Νέα εκπαιδευτικά προγράμματα στο Μουσείο Τηλεπικοινωνιών Ομίλου ΟΤΕ
Ποιος είναι ο Μάγος του Οζ;
«Όλιβερ Τουίστ» στο Θέατρο Κ. Βασιλάκου
“Τι ωραία θέα” στο Ιδρυμα Β&Ε Γουλανδρή
What if festival
Share This Post