13χρονη γέννησε σε τουαλέτες νοσοκομείου χωρίς να γνωρίζει ότι είναι έγκυος

Ένα αρκετά περίεργο περιστατικό έλαβε χώρα στην τουαλέτα ενός νοσοκομείου, εκεί που ένα κοριτσάκι μόλις 13 ετών, γέννησε χωρίς καν να γνωρίζει πως ήταν έγκυος.

Το πρωί του Σαββάτου 30 Σεπτεμβρίου ένα 13χρονο κορίτσι είχε αφόρητους πόνους στην κοιλιά και η μητέρα του το πήγε στο νοσοκομείο. Εκεί, ο παιδίατρος που την εξέτασε δεν αντιλήφθηκε πως η μαθήτρια 1ης γυμνασίου ήταν έγκυος.

Ο Μιχάλης Γιαννάκος, πρόεδρος ΠΟΕΔΗΝ εξήγησε στο Mega πως «Στο νοσοκομείο όταν ρωτήθηκε από τον παιδίατρο και το κοριτσάκι και η μητέρα είπαν ότι δεν είχε σεξουαλικές επαφές».

Με αυτά τα δεδομένα, ο γιατρός διέγνωσε τυμπανισμό και της χορήγησε την αντίστοιχη φαρμακευτική αγωγή, ωστόσο το κορίτσι συνέχισε να πονάει φριχτά.

«Του έδωσαν για τυμπανισμό καθαρκτικά εκεί το παιδί σφάδαζε και γέννησε ένα υγιέστατο κοριτσάκι στην λεκάνη της τουαλέτας», αποκάλυψε ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ.

Το απίστευτο αυτό περιστατικό έφερε στο φως της δημοσιότητας το MEGA και γεννάει μία σειρά από ερωτήματα, για το πώς γίνεται ένα κορίτσι 13 ετών να κυοφορεί επί 9 μήνες το παιδί της και να μην το έχει αντιληφθεί ουδείς.

Η ανήλικη έφερε στον κόσμο ένα υγιέστατο κοριτσάκι, ενώ εκ των υστέρων αποκάλυψε στους παιδοψυχολόγους που την εξέτασαν, πως ο πατέρας της κόρης της είναι ένα συμμαθητής της στο σχολείο.

Η παιδοψυχολόγος Χριστίνα Μπογιατζή μίλησε στο MEGA για το πώς το αίσθημα της ντροπής, το οποίο σε τέτοιες περιπτώσεις κυριαρχεί, είναι τρομερά επιζήμιο. «Κάτι θα είχε καταλάβει αλλά προφανώς εδώ επενέβη το αίσθημα ντροπής και φαντάζομαι ότι αυτό το παιδί αυτό ένιωσε απόγνωση».

Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ αποκάλυψε πως αυτό δεν είναι το πρώτο περιστατικό ανήλικης μαθήτριας που γεννά στο εν λόγω νοσοκομείο. «Δυστυχώς αν σας πω ότι σε αυτό το νοσοκομείο είναι το 3ο περιστατικό μέσα σε μια δεκαετία. Είχε συμβεί και με ένα 14χρονο και ένα 13χρονο κοριτσάκι», δήλωσε.

Στο νοσοκομείο μάλιστα κλήθηκε και πήγε εσπευσμένα ιδιώτης γυναικολόγος, προκειμένου να παράσχει την απαραίτητη ιατρική φροντίδα στην ανήλικη, που μαζί με το μωράκι μεταφέρθηκαν σε μεγαλύτερο νοσοκομείο και είναι και οι δύο καλά στην υγεία τους.

«Οδύσσεια» χαρακτήρισε ο Μιχάλης Γιαννάκος το οτι γέννησε στις τουαλέτες του νοσοκομείου, χωρίς να έχει γίνει διάγνωση, τονίζοντας πως από το περιστατικό αυτό αναδεικνύονται οι παθογένειες των περιφερειακών νοσοκομείων.

«Πως γίνεται το νοσοκομείο να μην έχει γυναικολόγο και ακτινολόγο; Τι σόι νοσοκομείο είναι αυτό;», είπε.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο ίδιος, η 13χρονη και το βρέφος είναι καλά στην υγεία τους και μεταφέρθηκαν σε μεγαλύτερο νοσοκομείο, το οποίο έχει μαιευτική κλινική, ενώ οι Αρχές διεξάγουν έρευνα για το περιστατικό.

Διαβάστε ακόμη

ΕΦΕΤ: Ανακαλεί σοκολάτα γάλακτος με αμύγδαλα
Μεγάλη φωτιά στην Κηφισιά
Ανατροπή στην υπόθεση του νεκρού βρέφους στην Βραυρώνα
Έκτακτο Δελτίο Καιρού για τον καύσωνα: Σε ποιες περιοχές θα φτάσει τους 43°C
Γονείς πήγαν ανεμιστήρες σε Λύκειο για να δώσουν τα παιδιά Πανελλήνιες
Κλειστή η Ακρόπολη λόγω καύσωνα

Δείτε ακόμη

Εθνική Πινακοθήκη: Το Μουσείο Μου
Dance Art Summer Camp στη Βούλα
Εργαστήριο γλυπτικής στο ΚΠΙΣΝ
“Το Απίθανο Κοάλα” στο Cine Άλιμος
Κέντρο Τεχνών: Καλοκαιρινά εκπαιδευτικά προγράμματα με ελεύθερη συμμετοχή
Μουσικοί Αστερισμοί στο Αστεροσκοπείο
Share This Post