Θοδωρής Κολυδάς: Eπιστημονική εξήγηση για τον συννεφιασμένο καιρό της Μεγάλης Παρασκευής

stavrosi

Λαϊκή δοξασία ή πραγματικότητα ο συννεφιασμένος καιρός της Μεγάλης Παρασκευής; O διευθυντής της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, Θοδωρής Κολυδάς, τονίζει πως υπάρχει επιστημονική εξήγηση.

Όπως εξηγεί σε ανάρτησή του στο X ο Θοδωρής Κολυδάς, μελέτες έχουν αποδείξει πως μετά την Πανσέληνο, πριν από το Πάσχα, ο καιρός είναι αρκετά άστατος. Σε σχέση με την Μεγάλη Εβδομάδα η οποία πέφτει αμέσως μετά την Εαρινή Πανσέληνο, το συμπέρασμα που βγαίνει αβίαστα είναι ότι με βάση και τα επιστημονικά δεδομένα- έστω και στατιστικά -συγκεντρώνονται λίγο υψηλότερες πιθανότητες από το τυχαίο, ότι ο καιρός θα κυλά την Μεγάλη Παρασκευή με μουντό και κλειστό καιρό.

Η ανάρτησή του

«Υπάρχει επιστημονική εξήγηση για τον μαύρο ουρανό της Μεγάλης Παρασκευής.

Οι μέχρι στιγμής σχετικές μελέτες έδωσαν την ίδια διάσταση και «ανακάλυψαν » ξανά αυτό που ο λαός γνώριζε από παλιά. Ότι δηλαδή μετά την Πανσέληνο πριν το Πάσχα, ο καιρός είναι αρκετά άστατος.

Σε σχέση με την Μεγάλη Εβδομάδα η οποία «πέφτει» αμέσως μετά την Εαρινή Πανσέληνο, το συμπέρασμα που βγαίνει αβίαστα είναι ότι με βάση και τα επιστημονικά δεδομένα- έστω και στατιστικά -συγκεντρώνονται λίγο υψηλότερες πιθανότητες από το τυχαίο , ότι ο καιρός θα κυλά την Μεγάλη Παρασκευή με μουντό και κλειστό καιρό.

Πάντα έτσι θα γίνεται κάθε χρονιά , καθώς μετά από αυτήν τη ”Μαύρη Μέρα” και την Σταύρωση θα ακολουθεί η Ανάσταση. Ο ουρανός θα ανοίγει και θα έρχεται εκείνη η Λαμπρή Ημέρα για να γεννηθεί η ελπίδα μας για ένα καλύτερο αύριο. Για να μπορέσουμε να ξεφύγουμε από την αδιαφορία και να εκδηλώσουμε το ενδιαφέρον μας για τους συνανθρώπους μας. Να στραφούμε προς το μεγαλείο της άδολης και της αληθινής Αγάπης».

 

Διαβάστε ακόμη

Λεμφικό περπάτημα στην άμμο
Ο Ολυμπος στον Κατάλογο Παγκόσμιας Κληρονομιάς UNESCO
Να πλένουμε τα αυγά πριν τα βάλουμε στο ψυγείο;
Πέντε ταινίες με ελεύθερη είσοδο για μικρούς και μεγάλους
Η ΕΛ.ΑΣ προειδοποιεί για νέα τηλεφωνική απάτη
Έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ για τον καύσωνα

Δείτε ακόμη

Full Moon Sleepover στο Πάρκο Νιάρχος
Η «μωβ» παιδική χαρά
Η “Οδύσσεια” του Ηλία Καρελλά ζωντανεύει στο Θέατρο Κάππα
Αστρορομποτική στο Αστεροσκοπείο Πεντέλης
«Πολυάννα, το παιχνίδι της χαράς» από την Κάρμεν Ρουγγέρη
Το Summer BOOM Village Family Festival επιστρέφει
Share This Post