
Για “πολική εισβολή” και χιόνια που ενδέχεται να φτάσουν ακόμη και στα βόρεια προάστια της Αττικής κάνει λόγο ο μετεωρολόγος Κ. Μαρουσάκης.
Στην επικείμενη έλευση πολικής αέριας μάζας, η οποία θα προκαλέσει αισθητή πτώση της θερμοκρασίας και χιονοπτώσεις σε πολλές περιοχές της χώρας, αναφέρεται στη νέα του πρόγνωση ο μετεωρολόγος Κλέαρχος Μαρουσάκης.
Όπως επισημαίνει, από τις 12 Ιανουαρίου τα χιόνια ενδέχεται να φτάσουν ακόμη και στα βόρεια προάστια της Αττικής. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των ειδικών και το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ, τις επόμενες ώρες αναμένεται σημαντική μεταβολή του καιρού, με έντονα καιρικά φαινόμενα σε αρκετές περιοχές της Ελλάδας.
Για τη σημερινή ημέρα, ο Κλέαρχος Μαρουσάκης αναφέρει ότι η χώρα θα παρουσιάσει δύο διαφορετικές καιρικές εικόνες: στα ανατολικά και νότια τμήματα δεν προβλέπονται βροχοπτώσεις μέχρι αργά το απόγευμα, ενώ στη δυτική και βορειοδυτική Ελλάδα αναμένονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες, με κεραυνούς και πιθανές χαλαζοπτώσεις. Τα φαινόμενα χαλαζιού εκτιμάται ότι θα επηρεάσουν κυρίως την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά Ελλάδα, την ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και το βορειοανατολικό Αιγαίο.












