Η τέχνη της χαρακτικής με προϊόντα Milan


 • Η τέχνη της χαρακτικής με προϊόντα Milan δημιουργεί μία καλλιτεχνική ευφορία στους γνώστες του αντικειμένου. Αλλά τα προϊόντα χαρακτικής Milan προάγουν ταυτόχρονα και τις καλλιτεχνικές επιδόσεις εκείνων που θα ήθελαν να ασχοληθούν με τη συγκεκριμένη μορφή τέχνης. Το ερώτημα, πως ένα από τα μεγαλύτερα εργοστάσια γραφικής ύλης στον κόσμο, σχεδιάζει και παράγει μαζικά, υψηλής ποιότητας εξελιγμένα προϊόντα χαρακτικής, λαμβάνει την απάντηση του μέσα από την ιστορική διαδρομή και εξέλιξη της χαρακτικής ως μία από τις πιο γνωστές μορφές τέχνης.

  Η τεράστια γκάμα υλικών χαρακτικής τέχνης από την εταιρεία MilanΗ χαρακτική αποτελεί μία από τις παλαιότερες μορφές τέχνης. Από τα χρόνια της πρότερης αρχαιότητας οι άνθρωποι χάραζαν το σχέδιο τους σε σκληρές επιφάνειες για να το χρησιμοποιήσουν επαναληπτικά. Με τη χρήση μελάνης αναπαρήγαγαν το χαραγμένο σχέδιο σε περισσότερα αντίτυπα.

  Στην πορεία ανακαλύφθηκαν διάφορες τεχνικές και είναι γνωστό πως με τη χαρακτική τέχνη ασχολήθηκαν και πολλοί αλλά και γνωστοί καλλιτέχνες. Όπως για παράδειγμα ο Πικάσσο, ο οποίος παρέδωσε στην ιστορία τα διάσημα πολύχρωμα χαρακτικά του έργα.

  ΤΕΧΝΙΚΗ LINOLEUM

  Η τεχνική Linoleum με την οποία ασχολήθηκε και ο Πικάσσο, στηρίζεται στο σμίλεμα της επιφάνειας εκτύπωσης. Ο καλλιτέχνης χαράζει το σχέδιο του, “σκάβωντας” με ειδικά εργαλεία την επιφάνεια εκτύπωσης.

  Στη συνέχεια αφαιρεί τα τμήματα που δεν θα τυπωθούν. Με τον τρόπο αυτό δίνει το βάθος δισδιάστατης προοπτικής στο καλλιτεχνικό του έργο. Δημιουργεί έτσι, το τελικό σχέδιο στην επιφάνεια χάραξης. Το επονομαζόμενο ως “καλούπι” ή “μήτρα”. Από τη συγκεκριμένη επιφάνεια χάραξης και με τη χρήση μελανιού, ο χαράκτης αναπαράγει με τυπώματα το έργο της χαρακτικής τέχνης.

  Το σημαντικότερο ρόλο στη χαρακτική παίζουν τα υλικά που χρησιμοποιούνται για τη διαμόρφωση του έργου. Οι επιφάνειες χάραξης και τα εργαλεία κοπής και σμιλεύματος. Απαιτούνται τα κατάλληλα εργαλεία (λεπίδες) για το “σκάψιμο” του καλουπιού αλλά και εύχρηστη επιφάνεια χάραξης του έργου.

  Καλούπια χαρακτικής MilanΗ εταιρεία Δελένδας Διεθνείς Αντιπροσωπείες εισάγει κατά αποκλειστικότητα και διαθέτει στην Ελληνική αγορά τα εξαιρετικά προϊόντα του Ισπανικού εργοστασίου Milan.

  MILAN CARVING BLOCK  (ΕΠΙΦΑΝΕΙΕΣ ΧΑΡΑΚΤΙΚΗΣ)

  Πρόκειται για ειδικές εύκαμπτες επιφάνειες χάραξης από μαλακό φύλλο βινυλίου. Οι λείες επιφάνειες τους επιτρέπουν εύκολες τομές για τη δημιουργία των αυλακιών του σχεδίου. Έτσι, καθορίζετε με ακρίβεια τα περιγράμματα των σχεδίων σας (καλούπια), προσθέτοντας λεπτομέρειες σε διάφορα πάχη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν λόγω του πάχους τους και από τις δύο πλευρές. Οι επιφάνειες χάραξης Milan δεν περιλαμβάνουν στην ύλη τους φθαλικές ενώσεις ή βαρέα μέταλλα και είναι απολύτως ασφαλείς. Πλένονται εύκολα και μπορούν να ξαναχρησιμοποιηθούν. Θα τις βρείτε σε τρία μεγέθη σε όλα τα βιβλιοπωλεία της χώρας καθώς και στα παρακάτω προτεινόμενα e-shop:

  Η χαρακτική τέχνη με προϊόντα MilanΜέγεθος Medium – Διαστάσεις 15 cm X 9 cm X 0,6 cm. Για άμεση αγορά μεταβείτε ΕΔΩ:

  Μέγεθος Large – Διαστάσεις 28 cm X 15 cm X 0,6 cm. Για άμεση αγορά μεταβείτε ΕΔΩ:

  Μέγεθος Χ Large – Διαστάσεις 30 cm X 22 cm X 0,6 cm. Για άμεση αγορά μεταβείτε ΕΔΩ:

   

  MILAN LINO CUTTER SET (ΣΕΤ ΚΟΠΗΣ LINO ΜΕ 5 ΑΝΤΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΛΕΠΙΔΕΣ)

  Σετ με 5 ανταλλακτικές λεπίδες κοπής που επιτρέπουν το εύκολο και ομαλό σμίλευμα των επιφανειών χάραξης. Οι λεπίδες είναι μεταλλικές σε διαφορετικά σχήματα και η λαβή ξύλινη. Οι διαστάσεις της ξύλινης λαβής με ενσωματωμένη μία μεταλλική λεπίδα είναι 10,5 cm X 3,5 cm X 3,5 cm. Για άμεση αγορά μεταβείτε ΕΔΩ:

  Δείτε εδώ πως η τέχνη της χαρακτικής με προϊόντα Milan, αποτελεί μία διασκεδαστική και απολαυστική διαδικασία δημιουργίας, για καλλιτέχνες και μη:  Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

 • Γράψτε το σχόλιο σας

  Kidshub