
Φέτος το Πάσχα βάψτε τα αυγά σας με φυσικά χρώματα!
Για 20 κόκκινα αυγά χρησιμοποιούμε φλούδες από 10 κρεμμύδια. Τις βράζουμε με 70 γρ. ξίδι μέσα σε μια πλατιά κατσαρόλα για 20′. Το χρώμα που βλέπετε δεν θα είναι εξίσου έντονο στα αυγά. Αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει και αν χρειάζεται προσθέσουμε λίγο νερό. Βάζουμε τα αβγά μέσα στην κατσαρόλα σε μονή στρώση με μια τρυπητή κουτάλα, προσεκτικά, για να μη σπάσουν. Τα βράζουμε για άλλα 20′ [μαζί με τις φλούδες από τα κρεμμύδια και το νερό τους]. Τα αφήνουμε να κρυώσουν και στη συνέχεια βάζουμε την κατσαρόλα όλη νύχτα στο ψυγείο. Την άλλη ημέρα τα γυαλίζετε με ελαιόλαδο.
Αν θέλετε τα αυγά σας να είναι πολύχρωμα, πάντα από φυσικά υλικά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε:
- 5–6 παντζάρια κομμένα σε κύβους για ροζ χρωμα
- 2 κ.σ. κουρκουμά για κίτρινο χρώμα
- 1 κόκκινο λάχανο κομμένο σε κομμάτια για μπλε χρώμα
- 4 κούπες σπανάκι χοντροκομμένο και 1 κ.σ. κουρκουμά για πράσινο χρώμα
- 4 κ.σ. εσπρέσσο σκόνη για μπεζ χρώμα
Να θυμάστε πριν βράσουμε τα αυγά πρέπει να τα έχουμε αφήσει εκτός ψυγείου για 2-3 ώρες περίπου, ώστε να πάρουν θερμοκρασία δωματίου. Μία τυχόν απότομη αλλαγή από το κρύο στο ζεστό, θα τους προκαλέσει ρωγμές κατά το βράσιμο ίσως και… σπάσιμο.