
Σε 24ωρη πανελλαδική απεργία προχωρούν την 28η Φεβρουαρίου εργαζόμενοι σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, με αφορμή τη συμπλήρωση τριών ετών από το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη.
Συνδικάτα, ομοσπονδίες και επαγγελματικοί κλάδοι ενώνουν τις δυνάμεις τους, ζητώντας δικαιοσύνη για τα θύματα, απόδοση ευθυνών και ουσιαστικά μέτρα ασφάλειας, κυρίως στις μεταφορές.
Ποιοι συμμετέχουν στην απεργία
Μεταφορές
- Σιδηρόδρομος: Οι εργαζόμενοι στον σιδηρόδρομο έχουν προκηρύξει 24ωρη απεργία, με αποτέλεσμα να μην πραγματοποιηθεί κανένα δρομολόγιο σε όλο το σιδηροδρομικό δίκτυο της χώρας.
Το Σάββατο απεργούν και οι εργαζόμενοι στον σιδηρόδρομο για τη συμπλήρωση των τριών ετών από το δυστύχημα στα Τέμπη. Από την πλευρά της η Hellenic Train σε ανακοίνωσή της ενημερώνει πως «λόγω της 24ωρης απεργίας, το Σάββατο 28 Φεβρουαρίου 2026, δεν θα πραγματοποιηθεί κανένα δρομολόγιο σε όλο το δίκτυο». Αναμένεται απόφαση για το πώς θα κινηθούν οι μετρό και αστικές συγκοινωνίες στην Αθήνα.
- Ακτοπλοΐα: Η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία (ΠΝΟ) συμμετέχει με 24ωρη πανελλαδική απεργία σε όλες τις κατηγορίες πλοίων. Τα πλοία θα παραμείνουν δεμένα στα λιμάνια.
Δημόσιος και ιδιωτικός τομέας
- ΑΔΕΔΥ και ΓΣΕΕ έχουν κηρύξει 24ωρη γενική απεργία, καλώντας τους εργαζόμενους σε μαζική συμμετοχή.
- Εργατικά Κέντρα σε Αθήνα, Πειραιά και άλλες μεγάλες πόλεις στηρίζουν τις κινητοποιήσεις.
- Συμμετοχή δηλώνουν και ομοσπονδίες ιδιωτικών υπαλλήλων, με εργαζόμενους από το εμπόριο, τις υπηρεσίες, την πληροφορική, τις ταχυμεταφορές, τη φύλαξη και την καθαριότητα.
Συλλαλητήρια σε όλη τη χώρα
Στο πλαίσιο της απεργίας, έχουν προγραμματιστεί συγκεντρώσεις και πορείες σε πολλές πόλεις.
Στην Αθήνα, το κεντρικό συλλαλητήριο έχει οριστεί για τις 12:00 στο Σύνταγμα, με βασικά αιτήματα:
- τη δικαίωση των θυμάτων και των οικογενειών τους,
- την απόδοση πολιτικών και ποινικών ευθυνών,
- την ενίσχυση της ασφάλειας στις μεταφορές και την αποτροπή νέων τραγωδιών.












