Ψυχικό: Άγνωστος πυροβόλησε γάτα με αεροβόλο όπλο

cat

Σοκάρει το νέο περιστατικό κακοποίησης ζώου και συγκεκριμένα μίας γάτας που τραματίστηκε από αεροβόλο όπλο, με αποτέλεσμα να μείνει παράλυτη, στην περιοχή του Παλαιού Ψυχικού.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Debater το περιστατικό κακοποίησης της γάτας συνέβη στο Παλαιό Ψυχικό κοντά στη νέα αγορά στις οδούς: Πασχαλιάς, Δάφνης, Αμαριλλίδος και Ανθέων.

Η πράξη προκάλεσε την άμεση κινητοποίηση του Δήμου Φιλοθέης – Ψυχικού, με τον Αντιδήμαρχο και αρμόδιο για αδέσποτα ζώα & ζώα συντροφιάς, εθελοντισμού και νεολαίας, Γιάννη Δελακουρίδη, να τονίζει ότι «η κακοποίηση ζώων στην πόλη μας δεν έχει καμία θέση και δεν θα γίνει ανεκτή από κανέναν».

Συγκεκριμένα σε ανάρτησή του ανέφερε:

«Η κακοποίηση ζώων στην πόλη μας δεν έχει καμία θέση και δεν θα γίνει ανεκτή.
Δυστυχώς πριν λίγες ημέρες ένας «συμπολίτης» μας, «σπάζοντας πλάκα» πυροβόλησε με αεροβόλο όπλο μια γάτα στην περιοχή του Ψυχικού προκαλώντας της παράλυση από τη μέση και κάτω.
Μετά από πολύωρες επεμβάσεις φιλοξενείται σε κλινική και παρακολουθείται.
Ο Δήμος Φιλοθέης Ψυχικού θα κάνει όλες τις απαραίτητες ενέργειες, σε συνεργασία με όλες τις αρμόδιες αρχές και τις οργανώσεις, για να εντοπιστεί άμεσα ο συγκεκριμένος εγκληματίας και να τιμωρηθεί παραδειγματικά.
Θα παρακαλούσαμε όποιος συμπολίτης μας είδε και γνωρίζει κάτι για το περιστατικό που έλαβε χώρα πριν λίγες ημέρες στο Παλαιό Ψυχικό κοντά στη νέα αγορά στις οδούς: Πασχαλιάς, Δάφνης, Αμαριλλίδος και Ανθέων, να επικοινωνήσει άμεσα στο πενταψήφιο νούμερο εκτάκτων αναγκών του δήμου μας 15310, ή στο τηλέφωνο της υπηρεσίας μας 2106773474 ή στο Αστυνομικό τμήμα Φιλοθέης-Ψυχικού 2106712264.
Παρακαλώ κοινοποιήστε
Έχουμε χρέος όχι απλά να αναστρέψουμε τις νοοτροπίες της ανοχής σε περιστατικά κακοποίησης, αλλά να αποδεικνύουμε έμπρακτα ότι το κάνουμε.
Για το καλό των ζώων, για το καλό της κοινωνίας μας».

Εν τω μεταξύ προέκυψε και νέα μαρτυρία ότι έχουν συμβεί όχι ένα, αλλά τέσσερα περιστατικά κακοποίησης ζώων στην ίδια περιοχή. «Έχουν συμβεί τέσσερα περιστατικά στο σημείο. Δύο δημότες έχουν ήδη αναφέρει πως ακούν το βράδυ πυροβολισμούς, την πρώτη φορά φαινόταν ότι προέρχονταν από κάποιο πάρτι, δεν εντόπισαν όμως από ποιο σπίτι ήταν. Γονείς αν μας ακούτε μην παίρνετε στα παιδιά σας αεροβόλα για να “σπάνε πλάκα” η να κάνουν σκοποβολή σε αθώα πλάσματα. Να τιμωρηθούν σε αυτές τις περιπτώσεις και παιδιά, αλλά και γονείς», αναφέρει μάρτυρας στο Debater.

Διαβάστε ακόμη

Και όμως η Hello Kitty δεν είναι γάτα
Κλειστός ο Εθνικός κήπος
Μάθημα Ηθικής για όσα παιδιά δεν διδάσκονται Θρησκευτικά
Δεκατριάχρονος δέχθηκε επίθεση από 10 άτομα
Πατέρας έσωσε το 4χρονο παιδί του από πνιγμό σε πισίνα
Ζέτα Δούκα: Αγαπήστε και αποδεχτείτε το σώμα σας

Δείτε ακόμη

“Το Όνειρο Καλοκαιρινής Νύχτας” σε καλοκαιρινή περιοδεία
Γλυπτική και σώμα: μια σύνθεση
Καλοκαίρι για παιδιά στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο
Εθνική Πινακοθήκη: Από την επιφάνεια στον χώρο
Μουσείο Μαρία Κάλλας: Δωρεάν καλοκαιρινές δράσεις για παιδιά
Meet Market: Δωρεάν δραστηριότητες για παιδιά
Share This Post