
Την πραγματοποίηση 24ωρης απεργίας στις 28 Φεβρουαρίου ανακοίνωσε η συνεδρίαση του Γενικού Συμβουλίου της ΑΔΕΔΥ.
Πρόκειται για την ημερομηνία, κατά την οποία συμπληρώνονται δύο χρόνια από το δυστύχημα των Τεμπών.
Η ανακοίνωση της ΑΔΕΔΥ
Στην ανακοίνωσή της, για την πραγματοποίηση της 24ωρης απεργίας, η ΑΔΕΔΥ έγραψε: «Καλούμε τις Ομοσπονδίες, τα Ν.Τ. της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., τα Πρωτοβάθμια Σωματεία και όλους τους εργαζόμενους να δώσουν τη μάχη για την επιτυχία της απεργίας, έτσι ώστε να μην υπάρξει καμιά συγκάλυψη στο έγκλημα, στις αιτίες και τους αυτουργούς και να αποδοθεί ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ. ΣΤΙΣ 28 ΤΟΥ ΦΛΕΒΑΡΗ ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ».
Σε απεργία προχωράει και η ΠΝΟ
Την κήρυξη 24ωρης πανελλαδικής απεργίας για την Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου σε όλες τις κατηγορίες πλοίων, αποφάσισε και η Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΝΟ, την Τρίτη.
Η απεργία θα ξεκινήσει από τις 00.01 τα ξημερώματα της Παρασκευής έως τις 24.00 τα μεσάνυχτα της ίδιας ημέρας.
Το συνδικαλιστικό σωματείο των ναυτικών θα προχωρήσει στην αποστολή εξωδίκων εντός των επόμενων ημερών, όπου θα τοποθετείται για το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη, αλλά και για τα ζητήματα που μένουν ανοιχτά για την ασφάλεια των θαλάσσιων ενδομεταφορών.