Πασίγνωστος δικηγόρος κατηγορείται για ενδοοικογενειακή βία

via

Για το κακούργημα της βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης διώκεται πλέον γνωστός από την τηλεόραση μεγαλοδικηγόρος των Αθηνών ο οποίος φέρεται να ξυλοκόπησε άγρια την σύζυγό του, τα ξημερώματα της Κυριακής.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, τα ξημερώματα του Σαββάτου προς την Κυριακή η Αστυνομία ειδοποιήθηκε από γιατρό ιδιωτικής κλινικής στους Αμπελοκήπους για περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας. Ωστόσο, τόσο ο ίδιος, όσο και η γυναίκα του ισχυρίζονται ότι τα τραύματα προέχρονται από πτώση κι όχι από το ξύλο.

Σύμφωνα με τον γιατρό που ειδοποίησε την Αστυνομία, τα τραύματα που φέρει η σύζυγος του μεγαλοδικηγόρου δεν μπορεί να προέρχονται από πτώση αλλά από ανθρώπινο χέρι.

Η αναφορά των γιατρών κάνει λόγο για πολυτραυματία, η γυναίκα φέρει τραύματα στο κεφάλι όπως διαπίστωσαν, κάτι που δε συνάδει με την εκδοχή του ζευγαριού, ενώ σε προφορική συνομιλία που είχε η 37χρονη όταν οι γιατροί την ρώτησαν αν την έχει χτυπήσει ο σύζυγός της απάντησε καταφατικά παρόλο που στην κατάθεση της υποστήριξε ότι έπεσε από τη σκάλα. Μάλιστα αξίζει να σημειωθεί ότι αν και η ίδια υποστηρίζει στην κατάθεση της ότι έπεσε από τη σκάλα, δέχθηκε εντούτοις την τοποθέτηση του panic button.

Με τις τροποποιήσεις που έγιναν στην ποινική νομοθεσία, οι επαγγελματίες που αναφέρουν περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας (δάσκαλοι, καθηγητές, γιατροί, νοσηλευτές, κοινωνικοί λειτουργοί, ψυχολόγοι κλπ), προστατεύονται απόλυτα από τις σε βάρος τους κακόβουλες μηνύσεις, αναφορές και πειθαρχικές διώξεις.

Ο δικηγόρος οδηγήθηκε στην εισαγγελία και εκεί του απαγγέλθηκε η κατηγορία. Στην συνέχεια οδηγήθηκε στον ανακριτή από τον οποίο έλαβε προθεσμία προκειμένου να απολογηθεί αύριο. Στο μεταξύ κρατείται στη ΓΑΔΑ, καθώς για το είδος του αδικήματος που διώκεται δεν ακολουθείται η ειδική δωσιδικία των δικηγόρων.

Διαβάστε ακόμη

Ματίνα Παγώνη: «Κάντε τεστ κορονοϊού πριν φύγετε για διακοπές»
Καύσωνας: Πότε ξεκινά η υποχώρηση της θερμοκρασίας
Δανός ισχυρίζεται ότι είναι ο Μπεν
Και όμως η Hello Kitty δεν είναι γάτα
Κλειστός ο Εθνικός κήπος
Μάθημα Ηθικής για όσα παιδιά δεν διδάσκονται Θρησκευτικά

Δείτε ακόμη

“Το Όνειρο Καλοκαιρινής Νύχτας” σε καλοκαιρινή περιοδεία
Γλυπτική και σώμα: μια σύνθεση
Καλοκαίρι για παιδιά στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο
Εθνική Πινακοθήκη: Από την επιφάνεια στον χώρο
Μουσείο Μαρία Κάλλας: Δωρεάν καλοκαιρινές δράσεις για παιδιά
Meet Market: Δωρεάν δραστηριότητες για παιδιά
Share This Post