Παρέμβαση του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου στην υπόθεση θανάτου της 4χρονης Μελίνας

Η υπόθεση θανάτου της μικρής Μελίνας Παρασκάκη ξανάρχεται στο προσκήνιο μετά την παρέμβαση του, Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ισίδωρου Ντογιάκου.

Ενώ η υπόθεση επρόκειτο να εκδικαστεί σε δεύτερο βαθμό, τον περασμένο Νοέμβριο, η υπεράσπιση υπέβαλε ένσταση, κατά της εφέσεως του Εισαγγελέα για αοριστία της αιτιολογίας που παρέπεμψε ξανά την υπόθεση στο ακροατήριο και το Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων Ανατολικής Κρήτης την έκανε δεκτή, παρά την αντίθετη πρόταση της Εισαγγελίας Εφετών.

Μέσα σε δύο, μόλις, ώρες υπήρξε παρέμβαση του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, ο οποίος ζήτησε από την Εισαγγελία Εφετών να αποστείλει στην Αθήνα τα πρακτικά, ώστε ο ίδιος να εξετάσει το σκεπτικό της απόφασης για να διαπιστώσει αν είναι δυνατόν να ασκηθεί αναίρεση ή όχι.

Τελικά, από τον αρμόδιο εισαγγελέα ασκήθηκε αναίρεση και πλέον το ενδιαφέρον εστιάζεται στο εάν οι 5 Δικαστές του Αρείου Πάγου κάνουν δεκτή ή όχι την αναίρεση. Αν γίνει δεκτή, τότε η υπόθεση θα εκδικαστεί εκ νέου στο Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων Ανατολικής Κρήτης.

Υπενθυμίζεται ότι κατηγορούμενη στην υπόθεση αυτή είναι η αναισθησιολόγος Νεκταρία Πολάκη -ξαδέρφη του πρώην υπουργού Υγείας, Παύλου Πολάκη- η οποία κατηγορείται για ανθρωποκτονία από αμέλεια για τον θάνατο της Μελίνας Παρασκάκη, έπειτα από χειρουργική επέμβαση για «κρεατάκια», τον Δεκέμβριο του 2015.

 

Σε δήλωσή του στο Cretalive ο δικηγόρος της οικογένειας Παρασκάκη, κ. Γιώργος Κοκοσάλης αναφέρει:

“Με ιδιαίτερη ικανοποίηση – σίγουρα όχι έκπληξη – ενημερωθήκαμε ότι ο αξιότιμος Αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου κ. Χριστόπουλος κατέθεσε ενώπιον του Αρείου Πάγου την με αριθ. πρωτ. 2/9-1-2023 αίτηση αναίρεσης κατά της με αριθ. 474/2022 απόφασης του Τριμελούς Εφετείου Πλημμελημάτων Ανατολικής Κρήτης. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι το προσεχές χρονικό διάστημα το Ακυρωτικό θα κληθεί να αποφανθεί επ´ αυτής κι αν γίνει δεκτή, η δίκη στο Εφετείο θα διεξαχθεί εκ νέου. Μοναδικό μέλημα πλέον της οικογένειας και ημών ως συνηγόρων υποστήριξης της κατηγορίας είναι να επισπευθεί η όλη διαδικασία καθότι η υπόθεση παραγράφεται στις 28-12-2023, πράγμα που φυσικά απευχόμαστε.

Να υπενθυμίσουμε ότι η εξέλιξη αυτή ήταν για μας νομικά αλλά και λογικά αναμενόμενη, αφού ο κ. Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, επιδεικνύοντας άμεσα αντανακλαστικά, ζήτησε κι έλαβε τα πρακτικά του Τριμελούς Εφετείου Πλημμελημάτων αυθημερόν της εκδόσεως της αναιρεσιβαλλόμενης αποφάσεως στις 25-11-2022. Η οικογένεια εμπιστεύεται πλήρως την ποινική Δικαιοσύνη και πιστεύει ακράδαντα ότι παρά την μέχρι σήμερα ταλαιπωρία της στο τέλος θα δικαιωθεί”.

Διαβάστε ακόμη

Δήμος Αθηναίων: Δημιουργία μνημείου για τα θύματα στα Τέμπη
Αφρικανική σκόνη: Συστάσεις από την Ένωση Πνευμονολόγων
Κοριτσάκι παρασύρθηκε και τραυματίστηκε από αυτοκίνητο
Βρετανός τραγουδάει το “ZARI” της Μαρίνας Σάττι και γίνεται viral
«Μακάρι να μην είχε εμφανιστεί αυτό το τέρας μπροστά μου» λέει για τον Μίχο η 12χρονη
Καιρός: Αφρικανική σκόνη με ζέστη διαρκείας σήμερα και αύριο

Δείτε ακόμη

Πέφτει η νύχτα στο Παλέρμο στο Ίδρυμα Ευγενίδου
Athens Bike Festival
Νέα μόνιμη έκθεση στο Μουσείο Μπενάκη με ελεύθερη είσοδο
Athens Science Festival στην Τεχνόπολη
Συναυλία με παιδικά τραγούδια στον Σταυρό του Νότου
Το Summer Camp του School Events στο ΟΑΚΑ
Share This Post