Οριστικό κλείσιμο των καταστημάτων που σερβίρουν αλκοόλ σε ανήλικους

poto

Το οριστικό κλείσιμο των καταστημάτων που σερβίρουν αλκοόλ σε ανήλικους ετοιμάζεται να φέρει μια νέα ρύθμιση.

Με τα περιστατικά ανηλίκων να καταλήγουν με συμπτώματα ακραίας μέθης στα νοσοκομεία, νέα ρύθμιση ετοιμάζεται με την οποία όσα νυχτερινά κέντρα σερβίρουν αλκοόλ σε ανήλικους θα κινδυνεύσουν με οριστικό κλείσιμο.

Μαθητές που πήγαν να διασκεδάσουν σε σχολική εκδήλωση και κατέληξαν στο νοσοκομείο. Έφηβοι που δεν μπορούν να σταθούν στα πόδια τους από τα ποτά που τους σερβίρουν.

Τα περιστατικά με μαθητές που πηγαίνουν να διασκεδάσουν σε σχολική εκδήλωση και καταλήγουν στο νοσοκομείο μετά από κατανάλωση αλκοόλ έχουν πάρει διαστάσεις επιδημίας.

Για τα καταστήματα που αγνοούν τους νόμους, έρχεται οριστικό και άμεσο λουκέτο, με σχετική ρύθμιση που προωθεί η κυβέρνηση.

STEM Education STEM και Εκπαιδευτική Ρομποτική

Και παρότι το ισχύον πλαίσιο απαγορεύει την πώληση αλκοόλ σε ανήλικους αλλά και την είσοδο παιδιών χωρίς συνοδεία σε κέντρα διασκέδασης και μπαρ, η πραγματικότητα είναι τελείως διαφορετική.

Το τελευταίο διάστημα, τα περιστατικά με ανήλικους που καταναλώνουν παράνομα αλκοόλ και καταλήγουν σε νοσοκομεία με σοβαρά συμπτώματα ολοένα και αυξάνονται. Μάλιστα όπως λένε τα ίδια τα παιδιά στα καταστήματα που πηγαίνουν ο έλεγχος είναι μηδαμινός.

Οι καταστηματάρχες υποχρεούνται να ζητούν επίδειξη ταυτότητας ή άλλου εγγράφου που να πιστοποιεί την ηλικία του ατόμου που ζητά ποτό και να διασφαλίζουν ότι πρόκειται για ενήλικα. Με το νέο μέτρο θα είναι εφικτή και η ηλεκτρονική επαλήθευση των στοιχείων.

«Ούτε εάν πει ένα παιδάκι με έστειλε η μητέρα μου ο πατέρας μου για να αγοράσω διότι δεν μπορούν να έρθουν, ούτε σε αυτή την περίπτωση δεν πρέπει να πωλείται αλκοόλ στα παιδιά», ανέφερε υπεύθυνη καταστήματος.

Η συζήτηση άνοιξε μετά την απόφαση του Πρωτοδικείου Αθηνών να σπάσει το λουκέτο στο κλαμπ επί της Λεωφόρου Βουλιαγμένης, που είχε σερβίρει μαζικά αλκοόλ σε μαθητές. Με το δήμο Αθηναίων να προαναγγέλλει ακόμη πιο αυστηρούς ελέγχους.

«Θα κάνουμε ελέγχους, σε όλες αυτές τις περιπτώσεις, η δημοτική αστυνομία θα κάνει έτσι και αλλιώς και η ΕΛ.ΑΣ και θα προσπαθήσουμε σε όλες αυτές τις περιπτώσεις που υπάρχει παρανομία να εξαντλήσουμε εμείς τις νομικές μας δυνατότητες», δήλωσε ο δήμαρχος Αθήνας, Χάρης Δούκας.

Έλεγχοι είναι πιθανό να γίνονται και σε ιδιωτικές εκδηλώσεις με τη συμμετοχή ανηλίκων, οι οποίες θα πρέπει να δηλώνονται στο πλησιέστερο αστυνομικό τμήμα.

Διαβάστε ακόμη

13χρονος έχασε την ζωή του σε τροχαίο με πατίνι
“Τρίχες Κατσαρές”: Η νέα παιδική ταινία
Πρωτομαγιά: Ποιοι απεργούν
Όρια στην εφηβεία: Προστασία ή περιορισμός;
Κοινωνικός Τουρισμός: Νέα παράταση λόγω αυξημένης ζήτησης
Ανήλικο παιδί πετούσε αντικείμενα από μπαλκόνι διαμερίσματος

Δείτε ακόμη

“Μάμα Μία!” Εκπαιδευτικό πρόγραμμα στην Εθνική Πινακοθήκη
Ένας νέος σύγχρονος αθλητικός χώρος
Summer camp στις Νηρηίδες 2026
Πρωτομαγιά στο ΚΠΙΣΝ: Δραστηριότητες για όλη την οικογένεια
Doukas Summer Camp 2026
Πασχαλινές δράσεις στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο
Share This Post