Νέα Μάκρη: Νεκρή 19χρονη έγκυος

Τραγική κατάληξη είχε η περιπέτεια της υγείας μιας νεαρής εγκύου 19 ετών από τη Νέα Μάκρη, καθώς μετά από αδιαθεσία που ένιωσε, έχασε τη ζωή της, τόσο η ίδια όσο και το μωρό που κυοφορούσε, με τους συγγενείς της να καταγγέλλουν καθυστέρηση στην άφιξη του ασθενοφόρου του ΕΚΑΒ.

Σύμφωνα με πληροφορίες το πρωί της Τρίτης η 19χρονη έγκυος η οποία βρισκόταν στον 9ο μήνα, παραπονέθηκε στον σύζυγό της για έντονους πόνους στην κοιλιά. Οι ίδιοι δεν διέθεταν αυτοκίνητο και έτσι το πρωί κάλεσαν το ΕΚΑΒ.

Ωστόσο, η ώρα περνούσε και το ασθενοφόρο δεν ερχόταν. Τελικά, έφτασε μετά τις 13:00 το μεσημέρι και μετέφερε την έγκυο γυναίκα στο Κέντρο Υγείας, όπου διαπιστώθηκε το τραγικό γεγονός, ενώ δεν επιβίωσε ούτε το μωρό της.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το ΕΚΑΒ η πρώτη κλήση έγινε στις 11 το πρωί της Τρίτης και στην καρτέλα δηλώθηκε αδιαθεσία και καταβολή μιας εγκύου 8 μηνών. Όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές, το περιστατικό δεν αξιολογήθηκε ως επείγον με αυτά τα χαρακτηριστικά δεδομένου και του προχωρημένου της εγκυμοσύνης.

Περίπου 1,5 ώρα αργότερα, στις 12:35 το μεσημέρι της Τρίτης, το ΕΚΑΒ δέχθηκε και δεύτερο τηλεφώνημα για την έγκυο στο οποίο αναφέρθηκε ότι η κοπέλα πονάει και μάλλον γεννάει.

Με βάση αυτές τις νέες πληροφορίες αναχώρησε μονάδα του ΕΚΑΒ με γιατρό η οποία έφτασε στο σπίτι της κοπέλας σε 25 λεπτά, στις 13:00 μετά το μεσημέρι. Όπως, όμως, διαπιστώθηκε από τους διασώστες και τον γιατρό η κοπέλα είχε αφήσει την τελευταία της πνοή.

Σημειώνεται ότι πηγές του ΕΚΑΒ μεταφέρουν ότι και στα δύο τηλεφωνήματα δεν υπήρχε καλή επικοινωνία από τους συγγενείς της εγκύου για το τι ακριβώς είχε συμβεί.

Από τη διοίκηση του ΕΚΑΒ, πάντως, δόθηκε εντολή για Ένορκη Διοικητική Εξέταση (ΕΔΕ) σχετικά με το περιστατικό, τους χρόνους ανταπόκρισης αλλά και την αξιολόγηση των δύο τηλεφωνημάτων που έγιναν από τους συγγενείς της εγκύου.

Διαβάστε ακόμη

Δήμος Αθηναίων: Κλείνουν προσωρινά 12 παιδικές χαρές
Δημοτικά σχολεία: Πόσες μέρες μαθημάτων απομένουν
Mαθητής υπέστη ηλεκτροπληξία όταν ακούμπησε γυμνό καλώδιο
Λάρισα: Με βίασε όταν ήμουν 11 ετών στην καρότσα του αγροτικού
Δήμος Αθηναίων: Δημιουργία μνημείου για τα θύματα στα Τέμπη
Αφρικανική σκόνη: Συστάσεις από την Ένωση Πνευμονολόγων

Δείτε ακόμη

Πέφτει η νύχτα στο Παλέρμο στο Ίδρυμα Ευγενίδου
Athens Bike Festival
Νέα μόνιμη έκθεση στο Μουσείο Μπενάκη με ελεύθερη είσοδο
Athens Science Festival στην Τεχνόπολη
Συναυλία με παιδικά τραγούδια στον Σταυρό του Νότου
Το Summer Camp του School Events στο ΟΑΚΑ
Share This Post