Μοντέλο με σύνδρομο Down αλλάζει το πρόσωπο της μόδας


 • Η 23χρονη Beth Matthews, από το Swansea, ένα μοντέλο με σύνδρομο Down που θα περπατήσει στην Εβδομάδα Μόδας του Λονδίνου, επισημαίνει ότι θέλει να «αλλάξει το πρόσωπο της μόδας», καθώς ήδη ποζάρει για εκδόσεις όπως το Cosmopolitan ενώ προσκλήθηκε να περπατήσει στο χαλί του Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας.

  Η Beth θα περπατήσει για το Goose Island με έδρα το Swansea, στο πλαίσιο της εκπομπής τους στο LFW, και προσκλήθηκε επίσης ως VIP προσκεκλημένος της πρώτης σειράς για έναν άλλο. Η LFW και οι ομόλογοί της στο Παρίσι, τη Νέα Υόρκη και το Μιλάνο είναι μερικά από τα πιο σημαντικά γεγονότα μόδας της χρονιάς, όπου οι σχεδιαστές επιδεικνύουν νέα στυλ.

  Ωστόσο, τα μοντέλα που χρησιμοποιούνται έχουν συχνά επικριθεί για τα μη ρεαλιστικά πρότυπα ομορφιάς τους.

  Σύμφωνα με το BBC, η 23χρονη Beth, δηλώνει ενθουσιασμένη που θα περπατήσει στην πασαρέλα, ενώ δήλωσε πως εμπνεύστηκε να γίνει μοντέλο αφού είδε τη δουλειά της Ellie Goldstein , η οποία έχει επίσης σύνδρομο Down και έχει εκπροσωπήσει την Gucci.

  «Μου άρεσε να κάνω τις φωτογραφίσεις, να κάνω τα μαλλιά και το μακιγιάζ μου και να εμφανίζομαι στο κόκκινο χαλί. Ήταν καταπληκτικό.” είπε η Beth στη συνέντευξη ενώ πρόσθεσε πως η μεγαλύτερη αλλαγή από τότε που υπέγραψε το συμβόλαιο είναι ότι απλά νιώθει πιο ξεχωριστή.

  Αλλά δεν είναι μόνο το μόντελινγκ που αγαπά η Beth. Το παλιό της κολέγιο, οι φιλανθρωπικές οργανώσεις και οι άνθρωποι στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είπαν ότι «έχει εμπνεύσει άλλους» ακολουθώντας τα όνειρά της.

  Η μαμά της, Φιόνα, είπε ότι η αυξανόμενη αυτοπεποίθηση της Μπεθ τη βοήθησε να βρει την ταυτότητά της, συμπληρώνοντας ότι η Beth ήταν «αρκετά ντροπαλή», αλλά ζωντανεύει κατά τη διάρκεια φωτογραφιών. Ωστόσο, είπε ότι η Beth θα συνεχίσει να ασχολείται με το μόντελινγκ μέχρι να σταματήσει να είναι διασκεδαστικό.

  Σε δήλωση της η μητέρα της 23χρονης Beth, τόνισε πως θέλει μέσω όλων αυτών που κάνει η κόρη της και προβάλλοντας το πόσο ωραία ζωή έχει, να βοηθήσουν και τους υπόλοιπους γονείς, να τους ενθαρρύνουν να γίνουν πιο θετικοί για το μέλλον ελπίζοντας πως μπορεί να αλλάξει η οπτική των ανθρώπων για το σύνδρομο Down.

  «Η ζωή της δεν είναι διαφορετική από τους περισσότερους ανθρώπους και προσπαθεί να περάσει αυτό το μήνυμα», δήλωσε ενώ συμπλήρωσε πως όλοι έχουν τα ίδια δικαιώματα για να ζήσουν καλύτερα ζωή τους. Κανείς δεν το αξίζει περισσότερο ή λιγότερο.

  Για τη Φιόνα, το να βλέπει την κόρη της να ακμάζει και να εμπνέει άλλους είναι το καλύτερο κομμάτι.  Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

 • Γράψτε το σχόλιο σας

  Kidshub