Κιβωτός του Κόσμου: Το ΥΠΟΙΚ αποσύρει τις οικονομικές ενισχύσεις


 • Συγκλονίζουν οι αποκαλύψεις για σεξουαλική κακοποίηση και ξυλοδαρμό ανηλίκων στη Κιβωτό του Κόσμου, μετά από σειρά καταγγελιών.

  Οι αρχές ερευνούν πλέον πέντε δομές σε Αττική και περιφέρεια. Από την εισαγγελία ανηλίκων ερευνώνται 3 υποθέσεις ασέλγειας και 4 ξυλοδαρμού.

  O υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, μιλώντας στο Mega αποκάλυψε πως με απόφαση του ιδίου απέσυρε την όποια οικονομική ενίσχυση είχε παρασχεθεί από το υπουργείο Οικονομικών στη δομή.

  «Παίρνουμε πίσω τις οικονομικές ενισχύσεις μέχρι να τελεσιδικήσει γιατί προφανώς θέλουμε να ενισχύσουμε τα παιδιά αλλά θέλουμε να ξέρουμε πού πάνε αυτοί οι πόροι» προσέθεσε ο υπουργός.

  «Οι καταγγελίες είναι πράγματα συγκλονιστικές και χρειάζονται διερεύνηση. Ως υπουργείο ενισχύσαμε πρόσφατα πολλές από αυτές τις δομές για να ενισχύσουμε, σε τελική ανάλυση, τα παιδιά», είπε.

   

   

  Aγανακτισμένος εμφανίστηκε στη δημόσια τηλεόραση ο ιδρυτής της «Κιβωτού» πατέρας Αντώνιος, κάνοντας λόγο για ανυπόστατα ψεύδη.

   

  «Είμαστε λυπημένοι και στενοχωρημένοι για όλο αυτό το μεγάλο κύμα καταγγελιών. Έχουμε κάνει την έρευνά μας και όσα καταγγέλλονται είναι ανυπόστατα ψεύδη. Είμαι θυμωμένος και αγανακτισμένος. Έχω ακούσει να λένε ότι αναγκάζαμε παιδιά σε σκληρή εργασία, όταν μιλάμε για επαφή των παιδιών με τη γη και τα ζώα, στο πλαίσιο θεραπευτικών παιδαγωγικών προγραμμάτων σε αγροκτήματα. Ακούσαμε ότι τα παιδιά είναι έγκλειστα και ότι δεν έχουν επαφές με τους γύρω τους, ενώ τα παιδιά πηγαίνουν σχολείο» είπε μεταξύ άλλων μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ και τον Απόστολο Μαγγηριάδη.  Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

  Γράψτε το σχόλιο σας

  Kidshub