Γονείς πλήρωσαν για βανδαλισμούς που έκαναν τα παιδιά τους σε νηπιαγωγεία

Γονείς έχουν κληθεί να πληρώσουν το ποσό των 7.000 ευρώ για βανδαλισμούς που έκαναν τα παιδιά τους σε σχολικές εγκαταστάσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες ένα σοβαρό περιστατικό βανδαλισμών σε σχολικές εγκαταστάσεις σημειώθηκε στη Θέρμη Θεσσαλονίκης, με το κόστος των ζημιών να φτάνει τις 7.000 ευρώ και να επιβαρύνει τελικά τους γονείς των ανήλικων δραστών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, συνολικά εννέα μαθητές Γυμνασίου προκάλεσαν εκτεταμένες φθορές σε δύο νηπιαγωγεία της περιοχής μέσα στο 2025. Οι ζημιές καταγράφηκαν σε δύο διαφορετικά περιστατικά: το πρώτο στο 7ο Νηπιαγωγείο Θέρμης στο Τριάδι, όπου οι φθορές ανήλθαν σε περίπου 4.400 ευρώ, και το δεύτερο στο νηπιαγωγείο Σουρωτής, με ζημιές ύψους περίπου 2.500 ευρώ.

Οι ανήλικοι εντοπίστηκαν χάρη σε υλικό από κάμερες ασφαλείας που υπήρχαν στους σχολικούς χώρους, ενώ η ταυτοποίησή τους έγινε από τις αρμόδιες αστυνομικές αρχές.

Μετά την ολοκλήρωση της έρευνας, ο Δήμος Θέρμης προχώρησε άμεσα στην αποκατάσταση των ζημιών και κάλεσε τους γονείς των παιδιών να καλύψουν το κόστος. Οι οικογένειες ενημερώθηκαν ότι σε διαφορετική περίπτωση θα ακολουθούσαν νομικές ενέργειες για τη διεκδίκηση των χρημάτων.

Τελικά, οι γονείς συμφώνησαν και κατέβαλαν το σύνολο του ποσού των περίπου 7.000 ευρώ, αποφεύγοντας την περαιτέρω δικαστική εμπλοκή.

Σε δήλωσή του, ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Παιδείας εξέφρασε τη λύπη του για το γεγονός ότι μαθητές προχωρούν σε τέτοιες ενέργειες, τονίζοντας ότι οι σχολικές εγκαταστάσεις αποτελούν «δεύτερο σπίτι» για τα παιδιά. Παράλληλα, υπογράμμισε ότι η παρέμβαση του Δήμου είχε και παιδαγωγικό χαρακτήρα, με στόχο την πρόληψη παρόμοιων περιστατικών στο μέλλον.

Το περιστατικό αναδεικνύει για ακόμη μία φορά το ζήτημα της ευθύνης των γονέων για τις πράξεις των ανήλικων παιδιών τους, αλλά και την ανάγκη ενίσχυσης της πρόληψης και της σωστής διαπαιδαγώγησης μέσα και έξω από το σχολικό περιβάλλον.

Διαβάστε ακόμη

Ο Ολυμπος στον Κατάλογο Παγκόσμιας Κληρονομιάς UNESCO
Να πλένουμε τα αυγά πριν τα βάλουμε στο ψυγείο;
Πέντε ταινίες με ελεύθερη είσοδο για μικρούς και μεγάλους
Η ΕΛ.ΑΣ προειδοποιεί για νέα τηλεφωνική απάτη
Έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ για τον καύσωνα
Ελληνική Πνευμονολογική Εταιρεία: Οδηγίες προστασίας από τον καύσωνα

Δείτε ακόμη

Full Moon Sleepover στο Πάρκο Νιάρχος
Η «μωβ» παιδική χαρά
Η “Οδύσσεια” του Ηλία Καρελλά ζωντανεύει στο Θέατρο Κάππα
Αστρορομποτική στο Αστεροσκοπείο Πεντέλης
«Πολυάννα, το παιχνίδι της χαράς» από την Κάρμεν Ρουγγέρη
Το Summer BOOM Village Family Festival επιστρέφει
Share This Post