Έσκισαν τα λάστιχα καθηγητών σε γυμνάσιο

aftokinito

Έντονες αντιδράσεις για την ασφάλεια  στα σχολεία προκάλεσε ένα περιστατικό που σημειώθηκε στο Ηράκλειο της Κρήτης όταν άγνωστοι έσκισαν τα λάστιχα του αυτοκινήτου εκπαιδευτικών σε γυμνάσιο.

Σύμφωνα με πληροφορίες το περιστατικό σημειώθηκε στο Γυμνάσιο Αγίας Βαρβάρας. Ο πρόεδρος της Ένωσης Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (ΕΛΜΕ), Ζαχαρίας Ρηγάκης, κάνοντας δηλώσεις στο Cretapost δεν δίστασε να αναφερθεί στο θέμα, προειδοποιώντας ότι “η βία τείνει να γίνει ανεξέλεγκτη και καλώντας τους γονείς να αναλάβουν τον έλεγχο”.

Η συγκεκριμένη επίθεση αποτελεί ένα ακόμη σημείο ανησυχίας για την ασφάλεια και την ειρήνη στα σχολεία, προβάλλοντας την ανάγκη για επείγουσες δράσεις και αντιμετώπιση του φαινομένου.

Η Ένωση Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (ΕΛΜΕ) Ηρακλείου αντέδρασε έντονα με αποτροπιασμό και αγανάκτηση στα γεγονότα δολιοφθοράς που εκδηλώθηκαν στο Γυμνάσιο Αγίας Βαρβάρας. Μετά από επεισόδια που έλαβαν χώρα στο σχολικό περιβάλλον, η ΕΛΜΕ Ηρακλείου εκφράζει πλήρη αλληλεγγύη και στήριξη προς τους καθηγητές του σχολείου.

Σε δήλωσή της, η ΕΛΜΕ επισημαίνει την υψηλή ευθύνη με την οποία οι εκπαιδευτικοί εκτελούν το έργο τους σε πολύπλοκες συνθήκες, υπογραμμίζοντας παράλληλα την ανεπάρκεια των απολαβών τους. Εξηγεί ότι η τοπική κοινωνία πρέπει να στηρίξει ανεπιφύλακτα τους εκπαιδευτικούς που αναλαμβάνουν μεγάλη προσπάθεια στο Γυμνάσιο Αγίας Βαρβάρας.

Η ΕΛΜΕ εκφράζει την απορία της για την απαράδεκτη συμπεριφορά που κατέλαβε χώρο στο σχολικό περιβάλλον, τονίζοντας ότι τέτοια φαινόμενα δεν αντικατοπτρίζουν τον πολιτισμό και την παράδοση του τόπου. Προσθέτει επίσης ότι η τοπική κοινωνία πρέπει να ενωθεί για να απομονώσει και να εξαλείψει τέτοιου είδους συμπεριφορές.

Το δελτίο τύπου ολοκληρώνεται με τη δέσμευση της ΕΛΜΕ Ηρακλείου να αναλάβει όλες τις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να διασφαλιστεί η ανενόχλητη άσκηση του λειτουργήματος των εκπαιδευτικών στο Γυμνάσιο Αγίας Βαρβάρας, χωρίς υλική και ηθική ζημιά.

Διαβάστε ακόμη

Γιάννης Αντετοκούνμπο: Παντρεύεται το καλοκαίρι στην Ελλάδα
Η παιδική ταινία “Σούπερ Μάγκι” στους κινηματογράφους
ΠΟΥ: «Ανησυχητικά» τα ποσοστά εφήβων που καταναλώνουν αλκοόλ και ηλεκτρονικά τσιγάρα
Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Αθήνα λόγω της Ολυμπιακής Φλόγας
Εθνικό Αστεροσκοπείο: Γιατί βάφτηκε κόκκινος ο ουρανός
Προκαλεί η ζάχαρη υπερκινητικότητα στα παιδιά;

Δείτε ακόμη

Το Summer Camp του Ναυτικού Ομίλου Βουλιαγμένης
Easter Security Challenge στο Ίδρυμα Ευγενίδου
Summer Camp στο Laf Lab
Βρες τα αυγά και οδήγησέ τα στο κάστρο
Η Επιστήμη των Βεγγαλικών
“Η Ωραία Κοιμωμένη” στο Μέγαρο Μουσικής
Share This Post