Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας έκρινε ομόφωνα ένοχη την Ρούλα Πισπιρίγκου για τον θάνατο της Τζωρτζίνας, ενώ η ποινή που της επιβλήθηκε είναι η ισόβια κάθειρξη. Η απόφαση είναι ομόφωνη.
Συγκεκριμένα η Ρούλα Πισπιρίγκου κρίθηκε ένοχη για την ανθρωποκτονία και την απόπειρα ανθρωποκτονίας της πρωτότοκης κόρης της σε ήρεμη ψυχική κατάσταση.
Μετά από 14 μήνες διαδικασίας, η πρόεδρος του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου ανακοίνωσε ότι κηρύσσει ένοχη την 35χρονη γυναίκα από την Πάτρα, για τον χαμό της 9χρονης η οποία υπέκυψε στις 29 Ιανουαρίου 2022 δηλητηριασμένη από ισχυρή δόση κεταμίνης που της έδωσε η μητέρα της ενώ νοσηλευόταν στο Παίδων Αγλαϊα Κυριακού. Ένοχη επίσης την έκριναν και για την απόπειρα σε βάρος του παιδιού λίγους μήνες νωρίτερα από την, κατά τις δικαστικές αρχές, μοιραία δόση κεταμίνης.
Σύμφωνα με την απόφαση του Δικαστηρίου η καρδιακή ανακοπή που είχε υποστεί η Τζωρτζίνα τον Απρίλιο του 2021 μέσα στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο, ήταν αποτέλεσμα εγκληματικής ενέργειας, με το δικαστήριο να θεωρεί υπαίτια την Ρούλα Πισπιρίγκου.
Ο δικηγόρος της κατηγορούμενης, Αλέξης Κούγιας κάνοντας δηλώσεις τονίζοντας ότι πρόκειται για «τεράστιο δικαστικό σκάνδαλο και πλάνο».
Μεταξύ άλλων ανέφερε ο κ. Κούγιας: «Σήμερα δοκιμάστηκε και η αντοχή τακτικών δικαστών, αλλά κυρίως ο θεσμός των ενόρκων. Καθόλη την διάρκεια της διαδικασίας η πλειονότητα των ενόρκων , δυστυχώς, έδειξαν ασέβεια. Ειδικά οι κυρίες ήταν με ένα κινητό στο χέρι και αντάλλασσαν μηνύματα».
Παράλληλα, ο Αλέξης Κούγιας υπογράμμισε τον σεβασμό στην Δικαιοσύνη καθώς είπε χαρακτηριστικά «σεβαστή η απόφαση του δικαστηρίου, όμως σεβαστότερα τα δικαιώματα της κατηγορουμένης» κι ανακοίνωσε ότι θα κατατεθεί έφεση σε βάρος της απόφασης που εκδόθηκε.
Διαβάστε ακόμη
Κλειστά πάρκα και άλση λόγω ανέμων και κινδύνου φωτιάς
1 στα 2 παιδιά κάτω των 5 ετών καταναλώνει καφεΐνη καθημερινά
Πάρος: Χωρίς άδεια η πισίνα όπου πνίγηκε ο 4χρονος
Ιός Δυτικού Νείλου: Σε Ελλάδα και Ιταλία η μεγαλύτερη εξάπλωση
Πώς θα λειτουργήσουν τα ΜΜΜ τον Δεκαπενταύγουστο
Μίλτος Τεντόγλου: 4ο χρυσό στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα
Δείτε ακόμη
“Ρεμπέτικο για Παιδιά” στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά
Λυρική Σκήνη: Ο Καραγκιόζης Ριγολέττος
Full Moon Sleepover στο Πάρκο Νιάρχος
Η “Οδύσσεια” του Ηλία Καρελλά ζωντανεύει στο Θέατρο Κάππα
Αστρορομποτική στο Αστεροσκοπείο Πεντέλης