Ένα στα τέσσερα παιδιά από 5 έως 7 ετών έχει smartphone

kinito

Ένα στα τέσσερα παιδιά από 5 έως 7 ετών έχει δικό του smartphone και ένα στα τρία παιδιά χρησιμοποιεί τα social media χωρίς επίβλεψη.

Η βρετανική ρυθμιστική αρχή μέσων (Ofcom) σε έκθεση που δημοσίευσε ανέφερε πως το 32% των γονιών δήλωσε ότι τα παιδιά χρησιμοποιούν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μόνα τους ενώ το 42% των γονιών απάντησε ότι χρησιμοποιεί τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μαζί με τα παιδιά του.

Παράλληλα αυξήθηκε το ποσοστό των γονιών που επεσήμανε ότι θα επιτρέψει στα παιδιά του να αποκτήσουν προφίλ σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης προτού φτάσουν στην ηλικία που αυτό επιτρέπεται καθώς όπως υπογραμμίζει η Ofcom η εφαρμογή των κανόνων φαίνεται να έχει περιοριστεί εν μέρει λόγω της παραίτησης των γονιών να παρέμβουν στη διαδικτυακή ζωή των παιδιών τους.

Αυξήθηκε η χρήση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης

Αξίζει να σημειωθεί πως η χρήση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης από τα παιδιά 5 με 7 ετών έχει αυξηθεί από πέρυσι ενώ αξιοσημείωτη αύξηση παρατηρείται στη χρήση του Whatsapp, του TikTok, του Instagram και του Discord, αλλά και των διαδικτυακών παιχνιδιών.

Περίπου το ένα τέταρτο των παιδιών ηλικίας 5 με 7 ετών έχουν smartphone, ενώ το 76% χρησιμοποιεί τάμπλετ. Η έκθεση αποκαλύπτει επίσης ότι το ένα τρίτο των παιδιών ηλικίας 8 με 17 ετών έχει παρακολουθήσει στο διαδίκτυο ανησυχητικό ή βλαπτικό περιεχόμενο τους τελευταίους 12 μήνες, όμως μόνο το 20% των γονιών δήλωσε ότι τα παιδιά τους τους έχουν πει ότι είδαν κάτι που τα τρόμαξε ή τα ανησύχησε.

Σύμφωνα με την έκθεση της Ofcom, τα κορίτσια είναι πιο εκτεθειμένα από τα αγόρια ίδιας ηλικίας σε βλαπτικές αλληλεπιδράσεις στο διαδίκτυο, είτε μέσω πλατφορμών μηνυμάτων (20% έναντι 14%) ή μέσω ιστότοπων κοινωνικής δικτύωσης (18% έναντι 13%).

Βρετανία: Ένα στα τέσσερα παιδιά από 5 έως 7 ετών έχει smartphone

Διαβάστε ακόμη

Καιρός: Έκτακτο δελτίο επικίνδυνων φαινομένων
Πάτρα: Πέθανε η 38χρονη έγκυος που υπέστη τρεις ανακοπές
Μάτι: 104 φαναράκια για τις 104 ψυχές που χάθηκαν
Έγκυος υπέστη τρεις ανακοπές και έχασε το μωρό της
Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού με καταιγίδες και μπουρίνια
ΕΦΕΤ: Ανάκληση πασίγνωστης μάρκας λαδιού

Δείτε ακόμη

Εργαστήριο γλυπτικής: Πλάθοντας το σώμα
“Το Όνειρο Καλοκαιρινής Νύχτας” σε καλοκαιρινή περιοδεία
Γλυπτική και σώμα: μια σύνθεση
Καλοκαίρι για παιδιά στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο
Εθνική Πινακοθήκη: Από την επιφάνεια στον χώρο
Μουσείο Μαρία Κάλλας: Δωρεάν καλοκαιρινές δράσεις για παιδιά
Share This Post