Χαλκιδική: Νεκρή 13χρονη που χτυπήθηκε από κεραυνό

keraunos

Ένα 13χρονο κορίτσι έχασε τη ζωή του στο Ποσείδι Χαλκιδικής, καθώς χτυπήθηκε από κεραυνό κατά την διάρκεια έντονης κακοκαιρίας στην περιοχή.

Το άτυχο κορίτσι βρισκόταν στην παραλία με τη μητέρα της.

Σύμφωνα με πληροφορίες φοιτητές που βρίσκονταν εκεί, καθώς και διασώστες του ΕΚΑΒ προσπάθησαν να κάνουν ΚΑΡΠΑ για να επαναφέρουν τη μικρή, αλλά το κορίτσι ήταν νεκρό. Από την πτώση κεραυνού τραυματίστηκε και η μητέρα της 13χρονης χωρίς να διατρέχει κίνδυνο η ζωή της.

Το κορίτσι μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Κασσανδρείας, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός της.

Τι πρέπει να κάνουμε όταν ξεσπά μπουρίνι

Τους λόγους για τους οποίους όταν ξεσπά μπουρίνι πρέπει να βγαίνουμε αμέσως από τη θάλασσα και να αναζητούμε καταφύγιο σε ασφαλές μέρος εξηγεί ο Χρήστος Ζερεφός, Γενικός Γραµµατεύς της Ακαδηµίας Αθηνών με αφορμή το τραγικό περιστατικό.

«Ο κεραυνός θα βρει το ψηλότερο σημείο στην θάλασσα. Το κεφάλι μας είναι το ψηλότερο σημείο όταν είμαστε στο νερό», σημείωσε ο Χρήστος Ζερεφός στον Αντ1.

Για το φαινόμενο του κεραυνού σημείωσε πως «είναι μια εκτόνωση φορτίων κατευθείαν στο έδαφος. Το μπουρίνι όμως δεν ξεκινάει απότομα. Έχουμε χρόνο να απομακρυνθούμε. Το πιο ασφαλές είναι να μπει κανείς μέσα σε ένα χώρο. Είναι το πιο βίαιο φαινόμενο στην φύση, το βλέπουμε και στη Μυθολογία μας».

«Πρέπει να βγαίνουμε αμέσως μέσα από το νερό και να φεύγουμε γρήγορα από την θάλασσα. Το σώμα μας είναι πολύ καλός αγωγός για τον κεραυνό. Υπάρχει μια ασφάλεια μες στο αυτοκίνητο. Δεν πάμε κάτω από δέντρο ή κολώνα», ανέφερε μεταξύ άλλων.

Ερωτώμενος σχετικά με τις θερμοκρασίες που αναμένουμε για το υπόλοιπο του καλοκαιριού, σημείωσε: «Θα είναι από τα θερμότερα καλοκαίρια. Οι θάλασσες εξακολουθούν να είναι πολύ θερμές, ένα με δύο βαθμούς πάνω από τις κανονικές τιμές. Ο χειμώνας ήταν ξερός, όπως και πέρυσι. Το έδαφος δεν έχει πολύ υγρασία, οπότε οποιαδήποτε πυρκαγιά αρχίσει, εξαπλώνεται πιο γρήγορα. Τότε τον πρώτο λόγο έχει ο άνεμος».

Διαβάστε ακόμη

Ματίνα Παγώνη: «Κάντε τεστ κορονοϊού πριν φύγετε για διακοπές»
Καύσωνας: Πότε ξεκινά η υποχώρηση της θερμοκρασίας
Δανός ισχυρίζεται ότι είναι ο Μπεν
Και όμως η Hello Kitty δεν είναι γάτα
Κλειστός ο Εθνικός κήπος
Μάθημα Ηθικής για όσα παιδιά δεν διδάσκονται Θρησκευτικά

Δείτε ακόμη

“Το Όνειρο Καλοκαιρινής Νύχτας” σε καλοκαιρινή περιοδεία
Γλυπτική και σώμα: μια σύνθεση
Καλοκαίρι για παιδιά στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο
Εθνική Πινακοθήκη: Από την επιφάνεια στον χώρο
Μουσείο Μαρία Κάλλας: Δωρεάν καλοκαιρινές δράσεις για παιδιά
Meet Market: Δωρεάν δραστηριότητες για παιδιά
Share This Post