Χαλκιδική: Λύκος επιτέθηκε σε 5χρονο κοριτσάκι

Αναστάτωση προκάλεσε στη Χαλκιδική η καταγγελία μητέρας πως λύκος επιτέθηκε στο 5χρονο κοριτσάκι της.

Συγκεκριμένα τουρίστρια από την Σερβία, ισχυρίζεται πως ο λύκος επιτέθηκε στο 5χρονο κοριτσάκι της σε παραλία του Νέου Μαρμαρά, το πρωί της Παρασκευής (12/9).

Σύμφωνα με τη μητέρα, το κοριτσάκι έπαιζε στην άμμο, όταν το άγριο ζώο φέρεται να το πλησίασε από πίσω και να το τραυμάτισε στην πλάτη με δαγκωματιές και γρατζουνιές. Χάρη στην έγκαιρη αντίδραση της ίδιας και ενός περαστικού, που έτρεψε το ζώο σε φυγή πετώντας πέτρες, το παιδί σώθηκε από τα χειρότερα.

Το μικρό κορίτσι μεταφέρθηκε αρχικά στο Κέντρο Υγείας της περιοχής και στη συνέχεια, για προληπτικούς λόγους, στο Νοσοκομείο Πολυγύρου, όπου του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες. Η υγεία του δεν διατρέχει κίνδυνο.

Η παρουσία άγριας πανίδας στην περιοχή επιβεβαιώνεται από την περιβαλλοντική οργάνωση «Καλλιστώ». Ο εκπρόσωπος Τύπου, Ιάσων Μπάντιος, τόνισε ότι «λύκοι και τσακάλια ζουν στη Χαλκιδική», ενώ έχουν ήδη τοποθετηθεί κάμερες για την παρακολούθηση της συμπεριφοράς των ζώων.

Παράλληλα, η οργάνωση καλεί κατοίκους και επισκέπτες να ενημερώνονται μέσα από την ιστοσελίδα της για τρόπους πρόληψης και προστασίας, ώστε να αποφεύγονται επικίνδυνες συναντήσεις με άγρια ζώα κοντά σε κατοικημένες ή τουριστικές περιοχές.

Διαβάστε ακόμη

Δίκτυο για τα Δικαιώματα του Παιδιού: Summer Camp “Το Μυστικό των Πειρατών”
ΕΛΣΤΑΤ: Μειώθηκαν οι γεννήσεις σχεδόν σε όλη τη χώρα
Σε κρίσιμη κατάσταση 4 μηνών βρέφος μετά από τροχαίο
Πότε γιορτάζουμε την Γιορτή του Πατέρα
Toy Story 5: Η αγαπημένη παρέα παιχνιδιών επιστρέφει
Επίδομα 150 ευρώ ανά παιδί: Πότε καταβάλλεται

Δείτε ακόμη

Το Summer BOOM Village Family Festival επιστρέφει
Καλοκαιρινές δράσεις στον Εθνικό Κήπο
Νέα εργαστήρια για παιδιά στο ΚΠΙΣΝ με θέμα την μεταξοτυπία
Εκπαιδευτικά εργαστήρια animation στο ΚΠΙΣΝ
Βουτιές στην Τέχνη στην Μουσική Βιβλιοθήκη
Μουσείο Τηλεπικοινωνιών του Ομίλου ΟΤΕ: Δωρεάν δράσεις για όλη την οικογένεια
Share This Post