Απόστολος Λύτρας: Ζητώ συγνώμη για τον ξυλοδαρμό της συζύγου μου

dikigoros

Ο Απόστολος Λύτρας, ο γνωστός ποινικολόγος, βγαίνοντας από την ανακρίτρια ζήτησε συγγνώμη για τον ξυλοδαρμό της συζύγου του.

Ο γνωστός ποινικολόγος μετά την απολογία του στην ανακρίτρια για τον ξυλοδαρμός της συζύγου του αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους. Ο Απόστολος Λύτρας βρέθηκε ενώπιον της ανακρίτριας σήμερα 17/6 στις 9:30, ενώ η απολογία του κράτησε περίπου 2 ώρες.

Tου επιβλήθηκε ο περιοριστικός όρος να μην προσεγγίζει τη σύζυγο του με αφορμή την κατηγορία για βαριά σωματική βλάβη.

Σε βάρος του γνωστού ποινικολόγου είχε ασκηθεί δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για βαριά σκοπούμενη βλάβη σε βάρος της συζύγου του, αδίκημα που σύμφωνα με τον Ποινικό Κώδικα Φλωρίδη τιμωρείται με ποινή κάθειρξης 5 έως 20 ετών.

Τί δήλωσε ο Απόστολος Λύτρας

«Ομολόγησα την πράξη για αυτό που συνέβη. Την υπεραγαπάω. Ζητώ συγγνώμη» ανέφερε μετά σχεδόν δακρυσμένος μιλώντας στους δημοσιογράφους, συμπληρώνοντας: «Αυτό που έκανα είναι αδιανόητο, την υπεραγαπάω, ζητώ συγγνώμη από όλο τον κόσμο».

«Ζητάω συγγνώμη και από τη γυναίκα μου και από τις τρεις κόρες μου για την πράξη η οποία έγινε. Δυστυχώς βρέθηκα σε μία κατάσταση που δεν μπορώ να δώσω εξήγηση. Θα ζητήσω βοήθεια και ψυχολογική, γιατί η πράξη η οποία έγινε είναι αδιανόητη», είπε ακόμα.

Ο κατηγορούμενος οδηγήθηκε στα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων νωρίς το πρωί και ανέμενε την έναρξη της απολογίας του μαζί με συγγενικά του πρόσωπα.

Πριν την έναρξη της απολογίας του, κατέθεσαν – σύμφωνα τις πληροφορίες ως μάρτυρες υπέρασπισής του -η πρώην σύζυγός του, η κόρη του και γνωστός δικηγόρος, ο οποίος είναι κουμπάρος του.

Το ιστορικό της υπόθεσης

Για το κακούργημα της βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης διώκεται πλέον γνωστός από την τηλεόραση μεγαλοδικηγόρος των Αθηνών ο οποίος φέρεται να ξυλοκόπησε άγρια την σύζυγό του, τα ξημερώματα της Κυριακής.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, τα ξημερώματα του Σαββάτου προς την Κυριακή η Αστυνομία ειδοποιήθηκε από γιατρό ιδιωτικής κλινικής στους Αμπελοκήπους για περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας. Ωστόσο, τόσο ο ίδιος, όσο και η γυναίκα του ισχυρίζονται ότι τα τραύματα προέχρονται από πτώση κι όχι από το ξύλο.

Σύμφωνα με τον γιατρό που ειδοποίησε την Αστυνομία, τα τραύματα που φέρει η σύζυγος του μεγαλοδικηγόρου δεν μπορεί να προέρχονται από πτώση αλλά από ανθρώπινο χέρι.

Η αναφορά των γιατρών κάνει λόγο για πολυτραυματία, η γυναίκα φέρει τραύματα στο κεφάλι όπως διαπίστωσαν, κάτι που δε συνάδει με την εκδοχή του ζευγαριού, ενώ σε προφορική συνομιλία που είχε η 37χρονη όταν οι γιατροί την ρώτησαν αν την έχει χτυπήσει ο σύζυγός της απάντησε καταφατικά παρόλο που στην κατάθεση της υποστήριξε ότι έπεσε από τη σκάλα. Μάλιστα αξίζει να σημειωθεί ότι αν και η ίδια υποστηρίζει στην κατάθεση της ότι έπεσε από τη σκάλα, δέχθηκε εντούτοις την τοποθέτηση του panic button.

Με τις τροποποιήσεις που έγιναν στην ποινική νομοθεσία, οι επαγγελματίες που αναφέρουν περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας (δάσκαλοι, καθηγητές, γιατροί, νοσηλευτές, κοινωνικοί λειτουργοί, ψυχολόγοι κλπ), προστατεύονται απόλυτα από τις σε βάρος τους κακόβουλες μηνύσεις, αναφορές και πειθαρχικές διώξεις.

Ο δικηγόρος οδηγήθηκε στην εισαγγελία και εκεί του απαγγέλθηκε η κατηγορία. Στην συνέχεια οδηγήθηκε στον ανακριτή από τον οποίο έλαβε προθεσμία προκειμένου να απολογηθεί.  Στη ΓΑΔΑ κρατείτο, καθώς για το είδος του αδικήματος που διώκεται δεν ακολουθείται η ειδική δωσιδικία των δικηγόρων.

Δείτε τις δηλώσεις του ποινικολόγου

 

 

 

Διαβάστε ακόμη

Και όμως η Hello Kitty δεν είναι γάτα
Κλειστός ο Εθνικός κήπος
Μάθημα Ηθικής για όσα παιδιά δεν διδάσκονται Θρησκευτικά
Δεκατριάχρονος δέχθηκε επίθεση από 10 άτομα
Πατέρας έσωσε το 4χρονο παιδί του από πνιγμό σε πισίνα
Ζέτα Δούκα: Αγαπήστε και αποδεχτείτε το σώμα σας

Δείτε ακόμη

“Το Όνειρο Καλοκαιρινής Νύχτας” σε καλοκαιρινή περιοδεία
Γλυπτική και σώμα: μια σύνθεση
Καλοκαίρι για παιδιά στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο
Εθνική Πινακοθήκη: Από την επιφάνεια στον χώρο
Μουσείο Μαρία Κάλλας: Δωρεάν καλοκαιρινές δράσεις για παιδιά
Meet Market: Δωρεάν δραστηριότητες για παιδιά
Share This Post