AΔEΔY: 24ωρη πανελλαδική απεργία στις 21 Μαΐου

strike

Το Γενικό Συμβούλιο της ΑΔΕΔΥ αποφάσισε νέα 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση στις 21 Μαΐου «ενάντια στην ακρίβεια και την οικονομική εξαθλίωση των εργαζομένων, από την πολιτική της Κυβέρνησης και καλεί όλους τους εργαζόμενους στο Δημόσιο να πάρουν μαζικά μέρος σε αυτήν».

Η Συνομοσπονδία αναφέρει τα εξής:

«Στις 21 του Μάη συνεχίζουμε τον αγώνα με νέα απεργία και διεκδικούμε ζωή με δικαιώματα, δουλειά με πραγματικές αυξήσεις κι όχι αυξήσεις – κοροϊδία του 1,5 ευρώ τη μέρα, ουσιαστικά μέτρα αντιμετώπισης της ακρίβειας.

Διεκδικούμε:

  1. Οριζόντια αύξηση 10% στους μισθούς των εργαζομένων στο Δημόσιο, προκειμένου να αντιμετωπισθεί στοιχειωδώς η ακρίβεια κι ο πληθωρισμός.
  2. Επαναφορά εδώ και τώρα των Δώρων
  3. Συλλογικές συμβάσεις για τους μισθούς μας
  4. Κατάργηση του μισθολογικού παγώματος της διετίας 2016 – 17
  5. Κατάργηση της εισφοράς 2% υπέρ της ανεργίας
  6. Αύξηση του αφορολόγητου στα 12.000€
  7. Αύξηση του επιδόματος ανθυγιεινής εργασίας
  8. Να στελεχωθούν άμεσα με μόνιμους υπαλλήλους όλοι οι κρίσιμοι δημόσιοι φορείς (υγεία, παιδεία, κοινωνικές υπηρεσίες, ασφάλιση κ.α) και να αναβαθμιστούν όλες οι αναγκαίες υποδομές.

Όλοι και όλες στην απεργία. Συγκέντρωση: Αθήνα, ώρα 11:00πμ, Υπουργείο Οικονομικών (Νίκης 5)».

Μέχρι στιγμής, δεν έχει γίνει γνωστό το πώς θα κινηθούν τα μέσα Μαζικής Μεταφοράς, καθώς τα συνδικάτα αναμένεται να λάβουν αποφάσεις τις επόμενες ώρες.

Οι εκπαιδευτικοί -ως δημόσιοι υπάλληλοι- έχουν δικαίωμα συμμετοχής στην απεργία. Τόσο η ΟΛΜΕ όσο και η ΔΟΕ καλούν στην απεργία της ΑΔΕΔΥ. Οι γονείς θα ενημερωθούν από το σχολείο που φοιτούν τα παιδιά τους για ποιοι δάσκαλοι και καθηγητές συμμετέχουν στην απεργία της 21ης Μαΐου.

Διαβάστε ακόμη

Απόψε ο μεγάλος τελικός της Eurovision
“Τα Πλάσματα της Στέγης” ζωντανεύουν στο Πεδίον του Άρεως
Ίδρυμα Αικ. Λασκαρίδη: Εκθέσεις και εργαστήρια με ελεύθερη είσοδο
Πως θα κινηθεί η κακοκαιρία Ines
Βρέθηκε νεκρό βρέφος σε κάδο απορριμμάτων
Ακρόαση για την ένταξη παιδιών στο μιούζικαλ “Annie”

Δείτε ακόμη

Doukas summer camp 2025
Κυνήγι θησαυρού στο Ίδρυμα Αικ. Λασκαρίδη
Burger project & Φίλοι: Πάρτι στον Κήπο του Μεγάρου
Ο Καραγκιόζης στον Κήπο του Μεγάρου
Lullaby Project: Μουσικές Συνθέσεις
Διεθνής Ημέρα Μουσείων στο Μουσείο της Ακρόπολης
Share This Post