Υπάρχει “κόφτης” στα SMS;

To θέμα προέκυψε έπειτα από τις χθεσινές δηλώσεις του γενικού γραμματέα Εμπορίου και Καταναλωτή, Παναγιώτη Σταμπουλίδη. Συγκεκριμένα είπε χθες πως “Υπάρχει αλγόριθμος που βλέπει ακριβώς την κινητικότητα των αιτούντων. Για δύο φορές την ημέρα προφανώς και επιτρέπεται”.

Σήμερα ο υπουργός Ψηφιακής Διακυέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης, ξεκαθάρισε στο ΣΚΑΙ, ότι αυτό δεν ισχύει και υποστήριξε πως το σύστημα του 13033 δεν «βλέπει» τον κωδικό που στέλνουν οι πολίτες για μετακίνηση, δηλαδή για ποια κατηγορία μετακίνησης πρόκειται.

Βέβαια, αυτό προκάλεσε το ερώτημα για το πως ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, αναφέρθηκε σε 1 εκατομμύριο SMS για άθληση που εστάλησαν το βράδυ της Κυριακής. «Ήταν κατά προσέγγιση, με βάση τους λόγους για τους οποίους έχουμε πει ότι επιτρέπεται η μετακίνηση το βράδυ», απάντησε ο κ. Πιερρακάκης.

Συνολικά το Σ/Κ, εστάλησαν 8,6 εκατομμύρια μηνύματα για μετακινήσεις εκ των οποίων 4,7 εκατομμύρια το Σάββατο και 3,9 εκατομμύρια την Κυριακή.  Στο πρώτο lockdown είχαμε κατά μέσο όρο 2,6 εκατομμύρια την ημέρα.

Στις περιπτώσεις που ο πολίτης έχει ενεργοποιήσει φραγή στους 5ψήφιους αριθμούς από τον πάροχο, ενδέχεται να μην μπορεί να λάβει απάντηση από το 13033.

Διαβάστε ακόμη

Διασωληνώθηκε 13χρονος μαθητής μετά από «TikTok challenge»
Σύστημα IRIS: Πώς μεταφέρουμε χρήματα δωρεάν
Μετρό: Στάση εργασίας στις 13 Δεκεμβρίου
Βόλος: Έρευνες για πιθανό κύκλωμα με εμπόριο βρεφών
Έκτακτο δελτίο καιρού για ισχυρές καταιγίδες και χαλαζοπτώσεις
Στάσεις εργασίας στα σχολεία μέχρι τα Χριστούγεννα

Δείτε ακόμη

“Νίκολα Τέσλα, ο άνθρωπος που φώτισε τον κόσμο” στο Ίδρυμα Takis
“Μύθοι ψηλά στον ουρανό” στο Μουσείο της Ακρόπολης
Χριστουγεννιάτικες δράσεις στο Μουσείο Μαρία Κάλλας
Παιχνίδια με… παρελθόν στο Μουσείο Ακρόπολης
Χριστουγεννιάτικες ιστορίες στον Φάρο
Cosmos: El Sistema Greece – Once Upon a December
Share This Post