Ξανανοίγει σχολείο μετά από 14 χρόνια στη Ψέριμο

Το κουδούνι του σχολείου στην ακριτική Ψέριμο θα ξαναχτυπήσει μετά από 14χρόνια, και το νηπιαγωγείο θα ξαναλειτουργήσει με δύο μικρούς μαθητές, τον Πανωρμίτη και τον Ταξιάρχη.

Σύμφωνα με τα όσα είπε ο δήμαρχος Καλύμνου Δημήτρης Διακομιχάλης, στην ΕΡΤ, το 2021 ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός εθελοντών από το Delaware των ΗΠΑ (ΙΗΑ- International Hellenic Association), ανέλαβε μια πρωτοβουλία, προκειμένου να γίνει η ανακαίνιση και η επαναλειτουργία του Δημοτικού Σχολείου Ψερίμου, όπου και συγκεντρώθηκαν 90.000 ευρώ. Στην συνέχεια ο δήμος έκανε την μελέτη όπου και με τη συνδρομή των Ελλήνων της Διασποράς ο στόχος επετεύχθη.

Για πρώτη φορά στα χρονικά βγήκε ΦΕΚ για την λειτουργία του σχολείου της Ψερίμου σε συνεργασία με τον δήμο και τον διευθυντή πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Χαράλαμπο Ψαρά. Ο κ. Διακομιχάλης προσδοκά ότι θα είναι μόνο η αρχή, γιατί ελπίζει ότι κάποιοι κάτοικοι της Ψερίμου που έφυγαν σε γειτονικά νησιά θα επιστρέψουν στον τόπο τους, που αναμένεται να ξαναπάρει ζωή.

Οι ενέργειες του δήμου Καλύμνου για την πληθυσμιακή αναζωογόνηση της Ψερίμου είναι ιδιαίτερα σημαντικές. Ήδη έχει ψηφιστεί και έχει προβλεφθεί στον προϋπολογισμό για το 2024 η ενίσχυση κάθε παιδιού, που θα παρακολουθήσει το σχολείο της Ψερίμου με ένα κονδύλιο 5.000 ευρώ. Είναι εθνικός ο λόγος, για την ενδυνάμωση του πληθυσμού τονίζει ο κ. Διακομιχάλης. Εάν επιστρέψουν κάποιοι γονείς π.χ. από την Κάλυμνο, στους οποίους θα δοθούν κίνητρα για να ζήσουν στην Ψέριμο, σιγά- σιγά το νησί θα ανακάμψει.

Πηγή : ΕΡΤ

Διαβάστε ακόμη

ΕΦΕΤ: Νέα ανακοίνωση για την ανάκληση της φέτας
Είναι τοξική η πικροδάφνη στα σχολεία;
Βρέφος πέθανε μετά από αντιισταμινικό που του έδωσαν για να ηρεμήσει
Βουλιαγμένη: Τι καταγγέλλει η μητέρα για την αρπαγή του ανηλίκου
“Η Έλι και η Παρέα των Φαντασμάτων” στους κινηματογράφους
Ανθοκομική Έκθεση Κηφισιάς 2026: Η άνοιξη ανθίζει στο Άλσος

Δείτε ακόμη

Doukas Summer Camp 2026
Πασχαλινές δράσεις στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο
“Στο ένδοξο αλωνάκι. Μεσολόγγι 1826, Έξοδος” στην ΕΒΕ
“Το σπίτι με τα παράθυρα” στο Ίδρυμα Β&Ε Γουλανδρή
Μια ξεχωριστή διαδικτυακή αστρονομική εμπειρία
“Η Επανάσταση των Χρωμάτων” στην Εθνική Πινακοθήκη
Share This Post